K požáru do jedné restaurace ve Špindlerově Mlýně museli hasiči. V kuchyni začal hořet starý olej ve fritéze. Požár se majiteli podařilo dostat pod kontrolu i pomocí práškového hasícího přístroje. Ještě před příjezdem první jednotky hasičů se samovolně evakuovalo zhruba 20 lidí.
„Hasiči se pak postarali o odvětrání objektu. Protože docházelo k opakovanému vznícení oleje nahřátého nad teplotu vznícení, odpojili hasiči také elektřinu a spotřebič vynesli ven k dochlazení,“ uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová.
Hasiči ocenili reakci provozovatele. Díky tomu, že fritézu okamžitě přikryl a použil práškový hasicí přístroj se oheň nerozšířil. Nyní ho budou dávat příkladem. Pokud olej hoří, nikdy do něj nelijeme vodu. Požár uhasíme například pokličkou, mokrým ručníkem nebo utěrkou.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.