Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Suchý únor je u konce. Řada řidičů v hradeckém kraji ho nedodržela

Suchý únor je u konce a řada lidí zvládla vydržet celý měsíc bez alkoholu. To však není případ 106 řidičů v Královéhradeckém kraji, kteří kvůli alkoholu za volantem přišli o papíry. Chytla je policie, která se během února zaměřovala právě na požití alkoholu a drog před jízdou.

„Během února policisté v celém Královéhradeckém kraji v rámci běžných kontrol nad dodržováním bezpečností a plynulostí silničního provozu odhalili 106 řidičů, kteří při provedené orientační dechové zkoušce měli pozitivní výsledek na přítomnost alkoholu v dechu,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná

V 80 procentech šlo o hodnoty do jedné promile, což je považováno za přestupek. Zbytek už byl kvalifikován jako trestné činy. Nejvyšší naměřenou hodnotou bylo 2,69 promile. S počtem řidičů lze říci, že policisté přistihli zhruba tři opilé denně.  

„Přitom jak ukazují výzkumy, alkohol se negativně podepisuje na způsobu řízení. Již při překročení hranice půl promile se člověk stává apatickým, snadno upadá do depresí a je celkově v útlumu,“ uvádí mluvčí. Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv i na periferní vidění. 

Ohodnoť článek

Štítky alkohol, Královéhradecký kraj, doprava, alkohol, řidič, suchý, únor, promile, trest, přestupek, trestný, čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Suchý únor je u konce. Řada řidičů v hradeckém kraji ho nedodržela  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.