Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V areálu novobydžovské nemocnice se likvidují bývalé sklady topných olejů. Práce vyjdou deset milionů korun

Bývalé zásobníky lehkých topných olejů a znečištěnou zeminu v areálu novobydžovské nemocnice, nechává nyní odborně odstranit Královéhradecký kraj. Místo nich tu bude ornice a zeleň. Práce potrvají maximálně půl roku a budou stát deset milionů korun.

„Zajistili jsme likvidaci bývalých objektů s lehkými topnými oleji v areálu novobydžovské nemocnice. Jsou dlouhodobě nevyužívané a pochopitelně kontaminované. Obnova už není v tuto chvíli na místě, protože nemocnice využívá vytápění plynem,“ uvedl v tiskové zprávě první náměstek hejtmana odpovědný za investice Pavel Bulíček.

V současné době probíhá v areálu nemocnice v Novém Bydžově předávání znečištěného stavebního materiálu, zeminy i vody z nádrže k odbornému odstranění. Musí se vytěžit přibližně 700 kubických metrů zeminy. To odpovídá téměř sedmi plným nákladním vozům. Podle odborného odhadu je silně znečištěno až osmdesát procent zeminy. Beton, který nebude kontaminovaný, se po rozdrcení využije při zasypávání výkopů.

„Veškeré práce na likvidaci nebezpečných staveb i zeminy probíhají za přísných opatření tak, aby nedošlo ke znečištění podzemní vody. V případě potřeby je na místě připravená pohotovostní dekontaminační stanice pro čištění vod znečištěných ropnými látkami. Po sanaci všech ekologických zátěží a zasypání výkopů bude místo zatravněno,“ sdělil náměstek Bulíček.

Vše vyjde na deset milionů korun, které půjdou z kasy Královéhradeckého kraje. Díky tomu se nemocnice zbaví všech zbytečných objektů bývalého skladu topných olejů.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky nemocnice, zemina, Královéhradecký kraj, Nový Bydžov, topné oleje, areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu novobydžovské nemocnice se likvidují bývalé sklady topných olejů. Práce vyjdou deset milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.