Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jičín zrekonstruuje jídelnu v Poděbradově ulici. Tisíc obědů denně bude muset uvařit někdo jiný

Město Jičín opraví jídelnu na Základní škole Poděbradova. Během oprav bude mimo provoz a tisícovku jídel denně pro několik základních škol bude muset uvařit někdo jiný. Od začátku dubna se budou žáci stravovat provizorně v jiných zařízeních.  

Kuchyně v Poděbradově ulici je největší jídelnou ve městě. Denně zde zaměstnanci uvaří zhruba tisíc porcí jídla, které rozváží i do okolních škol. Kromě žáků ZŠ Poděbradova přijdou o obědy i na ZŠ 17. listopadu, ZŠ a PŠ Soudná, ZŠ Libuň a ZŠ Bodláka a Pampelišky v Robousích.  

Kvůli výpadku jídelny město vypracovalo plán, díky kterému se oběda dočká většina žáků. Podle toho se budou řídit obědy od 31. března. „Žáci prvního stupně ZŠ Poděbradova se budou stravovat v Sociálních službách města Jičína v Hoffmanově ulici,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš. Ta je od školy vzdálená zhruba 300 metrů. O trochu dál to budou mít žáci druhého stupně a zaměstnanci. Pro ně bude obědy vařit ZŠ 17. listopadu, která je vzdálena zhruba 800 metrů. Rozpis ostatních škol najdou čtenáři na webu města.  

„Předmětem zakázky jsou stavební úpravy kuchyně, konkrétně úprava vnitřních dispozicí a modernizace technologie. Chystají se také kompletní výměna podlahového souvrství, úpravy navazujících konstrukcí a úpravy rozvodů a zařízení TZB. Instaluje se nový varný blok a upraví se umývárna provozního nádobí,“ uvedl Jireš.   

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jičín

Štítky Jičín, jídelna, rekonstrukce, ZŠ Poděbradova, náhradní, stravování, provizorní, gastronomie, základní, škola, žáci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín zrekonstruuje jídelnu v Poděbradově ulici. Tisíc obědů denně bude muset uvařit někdo jiný  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.