Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sdílená kola ve Dvoře Králové za první rok najezdila 15,5 tisíc kilometrů. Projekt bude pokračovat

Sdílená kola ve Dvoře Králové nad Labem za sebou mají první rok fungovaní. Už teď je jasné, že je místní využívají. V roce 2022 se na nich najezdilo celkem 15,5 tisíc kilometru. V současnosti jsou uklizena, ale na jaře se do ulic města opět vrátí.

Od května do prosince ve městě fungovalo pět desítek sdílených kol, které si lidé mohli půjčit na 18 stanovištích. Za tu dobu se do systému zaregistrovalo bezmála 1 800 uživatelů. Výpůjček město eviduje více než 12 tisíc. To odpovídá 50 výpůjčkám denně. Největší zájem o kola byl v srpnu.  

„Těší mě, že si sdílená kola ve Dvoře Králové nad Labem našla svoje uživatele. Jednotlivá stanoviště jsme se snažili rozmístit tak, aby bylo pokrytí města co největší i s ohledem na spádovost a na místa, kam by se na kolách mohli lidé dopravovat, a to se nám podle mého názoru povedlo,“ vysvětluje v tiskové zprávě starosta Jan Jarolím (ANO). 

Při zavedení sdílených kol ve Dvoře Králové nad Labem se počítalo s tím, že si je lidé budou půjčovat na krátké vzdálenosti. A to se potvrdilo. Zhruba 90 procent všech výpůjček je kratších 15 minut. K tomu napomáhá i systém placení. První čtvrthodinu mají lidé zdarma. Průměrná délka jedné trasy je 1,27 kilometru.  

Radnice chce zpětnou vazbu  

„Rádi bychom od občanů získali zpětnou vazbu týkající se dosavadní zkušenosti a využívání sdílených kol ve Dvoře Králové nad Labem, proto jsme připravili krátký dotazník a předem děkujeme všem, kteří nám poskytnou tolik důležitou zpětnou vazbu,“ uvedl starosta.  

Dotazník jde vyplnit on-line v aplikaci Úřad v mobilu nebo na internetových stránkách města. Lidé mohou městu své názory poslat do konce února.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, zpětná vazba, sdílená, kola, statistika, úspěch, projekt, doprava, kilometry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sdílená kola ve Dvoře Králové za první rok najezdila 15,5 tisíc kilometrů. Projekt bude pokračovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.