Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jubilejní 20. ročník soutěže o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje čeká na nominace 

Adepty na titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2023 mohou jejich investoři, projektanti i zhotovitelé přihlašovat až do 20. června letošního roku. Letos se jedná o jubilejní dvacátý ročník.

Další ročník této soutěže vyhlásil kraj spolu s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů, Českou komorou architektů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR Hradec Králové.

„Královéhradecký kraj se vždy pyšnil řadou významných osobností a jimi vytvořených architektonických děl. Mě nesmírně těší, že i v současné době se máme čím chlubit a že každoročně u nás vznikají stavby, které si zaslouží pozornost veřejnosti. Máme zde vynikající architekty a stavitele, jejichž projekty uspokojí i ty nejnáročnější funkční a v současné době velmi požadované jak energeticky, tak i ekonomicky úsporné požadavky, a to vše při respektování regionálních specifik,“ říká hejtman Martin Červíček.

Do soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje 2023 se mohou přihlásit stavební díla zhotovená a zkolaudovaná nebo s povoleným zkušebním provozem v období od 1. ledna 2020 do 31. května 2023. Soutěžní stavba musí být postavena na území Královéhradeckého kraje a přihlásit ji je možné do jedné ze čtyř kategorií: domy pro bydlení a rodinné domy, stavby občanské vybavenosti, stavby pro průmysl a zemědělství a dopravní a inženýrské stavby. Uzávěrka přihlášek je 20. června ve 12 hodin.

V loňském ročníku se o titul ucházelo 19 staveb. Stavbou roku se stala přestavba bývalé porodnice a chirurgie na domov pro seniory v Opočně, krajskou dopravní stavbou rekonstrukce ulice Hlavní v Hradci Králové, Cenu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR získala rekonstrukce bývalé koželužny na obytný komplex s 22 bytovými jednotkami v hradeckých Kuklenách a čestné uznání získaly obchvat Domašína a rezidence Nerudovka v Novém Městě nad Metují. Zvláštní cenu poroty si odnesla zvláště úsporná budova základní školy v Černíkovicích.

Soutěž se koná pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka a jejím cílem je seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví, architekturou a projektováním v našem regionu. 

Ohodnoť článek

Foto novemestonm.cz

Štítky Královéhradecký kraj, soutěž, Stavba roku, Martin Červíček, rekonstrukce, Hradec Králové, Český svaz stavebních inženýrů, Česká komora architektů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní 20. ročník soutěže o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje čeká na nominace   |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.