Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na Valentýna musela policie pátrat po praseti. Vyloučený nebyl únos

Kuriózní případ a pátrání za sebou mají policisté z Kopidlna na Jičínsku. Na Valentýna jim volala majitelka pětatřicetikilového prasete, které zmizelo. Původně se pracovalo s myšlenkou, že by se vepř mohl stát valentýnským dárečkem nějakého nenechavce. Nakonec se ale ukázalo, že si udělal výlet k jinému chovateli.

Po příjezdu hlídky na místo se začalo s vyslýcháním svědků. Z jejich výpovědí bylo jasné, že se v době zmizení prase pohybovalo volně po okolí. Policisté proto začali pracovat s vyšetřovací verzí samotného úprku. „Naštěstí nebylo nutné vyhlašovat celostátní pátrání, ani prověřovat blízké,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Po pár okamžicích bylo prase nalezeno u zemědělce, který ho viděl volně se pohybovat. Proto ho vzal k sobě a plánoval jeho návrat původní majitelce.  

„Ač by se mohla zdát tato kauza banální, je důležité si uvědomit, že za zvíře má vždy stoprocentní zodpovědnost jeho majitel, který je povinen si zvíře řádně zabezpečit. Takové zvíře může způsobit i nemalé škody,“ uvedla mluvčí.  

Občanský zákoník mluví jasně. Pokud zvíře způsobí škody, zaplatí je jeho majitel nebo osoba, která měla zvíře v době vzniku škody na starosti.  

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Veselí nad Lužnicí

Štítky Den svatého Valentýna, policie, okres Jičín, Kopidlno, únos, prase, kuriozita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Valentýna musela policie pátrat po praseti. Vyloučený nebyl únos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.