Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvojice žen okradla rodinu a kamarády o 15,5 milionu. Vymysleli si příběh o rakovině a experimentální léčbě

Podvodům v on-line prostředí a na internetu se Hradecká Drbna věnuje pravidelně. V současné době však policie vyšetřuje dvě ženy (šestadvacet a dvaačtyřicet let), které se rozhodly podvést a okrást svoji rodinu a kamarády. Vymyslely si smyšlený příběh o rakovině a experimentální léčbě. Škoda se vyšplhala na 15,6 milionu korun. Starší žena je navíc obviněná z úvěrového podvodu.

Své rodině a kamarádům dvojice žen řekla, že se starší vrátila rakovina. Experimentální léčba ovšem měla být natolik nákladná, že potřebuje finanční pomoc. „Poškození jim poskytli všechny své úspory. Dokonce se nechali přesvědčit k uzavření úvěrů a půjček,“ uvádí na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Zároveň dodává, že všechny peníze se jim podařilo získat během 15 měsíců.  

Aby rodina nepojala podezření, dostávala zfalšované lékařské zprávy, různá lékařská potvrzení, zprávy od pojišťovny i e-mailovou komunikaci s údajným lékařem, který měl starší ženu léčit. Nakonec se ukázalo, že si e-mailovou adresu založila právě tato dvojice žen sama.  

„Věřitelům slibovaly, že po ukončení léčby pojišťovna proplatí všechny náklady a ony jim tak budou moci vrátit půjčené peníze,“ dodává Kormošová.  

Starší žena navíc sama uzavřela 15 půjček u nebankovních společností. A to i přesto, že moc dobře věděla o tom, že nebude schopná splácet. Těmto společnostem způsobila škodu přesahující 100 tisíc korun.  

Obě ženy si peníze nechaly pro svou vlastní potřebu. Teď jim hrozí až desetiletý pobyt ve vězení. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky léčba, rakovina, rodina, krimi, podvod, miliony, žena, policie, vyšetřování, podvod, příbuzní, Královéhradecký, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice žen okradla rodinu a kamarády o 15,5 milionu. Vymysleli si příběh o rakovině a experimentální léčbě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.