Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V hradeckém kraji chybí přes 200 policistů. Nováčky hledají i v řadách studentů

V Královéhradeckém kraji aktuálně slouží 1 735 policistů. Do ideálního stavu však stále chybí 211 tabulkových policistů. Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje hledá adepty, kde se dá. Tento týden dala možnost vyzkoušet si fyzické testy studentům středních škol.

Současná obsazenost u policie v Královéhradeckém kraji 89,2 procenta. „Policisté aktuálně nejvíce chybí ve výkonu služby, a to na obvodních odděleních po celém kraji. Největší nedostatek policistů je na Trutnovsku, kde je naplněnost 82,9 procenta. Naopak nejvíce obsazených pozic si drží Náchodsko s 96,1 procenta,“ uvedla pro novináře mluvčí policie Magdaléna Vlčková.  

Do svých řad policie shání i ženy. Těch v Královéhradeckém kraji slouží 272, což je bezmála 16 procent z celkového stavu. Štěstí zkouší i u studentů středních škol.  

Přijímací řízení nezvládne každý  

„Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje aktivně oslovilo vybrané střední školy a jejich cestou nabídlo studentům vyšších ročníků možnost vyzkoušet si fyzické testy, které mohou absolvovat nanečisto,“ uvedla mluvčí. Úspěšní studenti obdrželi osvědčení, které platí po dobu jednoho roku. V případě nástupu k policii tak znovu testy nebudou muset absolvovat.  

Fyzické testy se skládají z čtyř částí: člunkového běhu, kliků, běhu na jeden kilometr a celomotorického testu. Pro úspěšné absolvování je třeba, aby uchazeč v každé části získal minimálně čtyři body. V celkovém součtu musí mít minimálně 36 bodů.  

„Po celou dobu byli zájemcům o práci z řad studentů i z veřejnosti k dispozici policejní psychologové, kteří jim přiblížili problematiku osobnostního posouzení, tedy tzv. psychotestů, jejichž splnění je jednou z dalších podmínek pro přijetí,“ dodává Vlčková.  

Když už uchazeč zvládne fyzické i psychologické testy, musí splnit všeobecné podmínky. Je třeba být občanem České republiky starším 18 let. Nutností je bezúhonnost a středoškolské vzdělání. Uchazeč také nesmí být členem žádné politické strany.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Královéhradecký kraj, policie, střední škola, okres Trutnov, okres Náchod, Česko, nábor, nedostatek, volná, pozice, služba, fyzické, testy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji chybí přes 200 policistů. Nováčky hledají i v řadách studentů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.