Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po Hradci Králové se prohání nové moderní autobusy

Po Hradci Králové jezdí deset zbrusu nových vozů MHD. Jsou to moderní autobusy, bezbariérové vybavené klimatizací a USB zásuvkami.

Cestující v hradecké MHD se můžou těšit na kvalitnější cestování. Dopravní podnik získal deset nových moderních autobusů. Jedná se o šest celonízkopodlažních třídveřových autobusů značky SOR NS 12 diesel a čtyři kloubových celonízkopodlažních čtyřdveřových autobusů značky SOR NS 18 diesel.

Cena za nízkopodlažního autobus je přes pět mlionů, nízkopodlažní kloubový vůz vyjde bez DPH na téměř osm milionů. Celková cena zakázky přesahuje 63 milionů bez DPH. Záruční doba na celé vozidlo činí šest let.

Autobusy nabízí velký komfort pro cestující, jsou vybaveny automatickou klimaticací. Ve vozech jsou také instalovány USB zásuvky pro nabíjení například mobilu nebo tabletu. 

Dále jsou vybaveny systémem ECAS, který umožní změnu světlé výšky vozidla nezávisle na jeho zatížení či naklápění vozu v zastávce, manuálně ovládanou vyklápěcí plošinou pro přepravu vozíčkářů (pro jejich snadnější nastoupení a vystoupení) vybavenou čidlem bránícím rozjezdu autobusu při vyklopené plošině a jsou vybaveny kompletním systémem pro podávání informací nevidomým osobám s vazbou na povelový vysílač nevidomého.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik HK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Hajaja

Klimatizace: na nic když je zastávka každých 100m a větrací okénka neustále otevřena. A to že se tady prohání moderní autobusy, tak to je iformace hodná radia Jerevan.

Pondělí, 13. února 2023, 09:16Odpovědět

Po Hradci Králové se prohání nové moderní autobusy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.