Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena z Jičína si objednala dovolenou v Dubaji. Nikam neodletěla a přišla o 50 tisíc korun

Policie na Jičínsku se zabývá dalším on-line podvodem. Tentokrát šlo o falešnou objednávku pobytu v jednom z dubajských hotelů. Podvedená devětatřicetiletá žena přišla o 50 tisíc korun. O ně je připravila falešná manažerka hotelu, která se ozvala přes WhatsApp.

„Koncem ledna ji měla kontaktovat přes aplikaci WhatsApp manažerka daného hotelu, která se prokázala rezervačním číslem objednávky, celkovou částkou a přesným termínem pobytu,“ uvedla na webu policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.  

Podvedená žena s ní anglicky řešila všechny věci týkající se ubytování. Následně však napsala, že je problém s verifikací platební karty, který je třeba ověřit. Podvedené zaslala odkaz, který ji odkázal na webové stránky vypadající jako oficiální web hotelu. Tam zadala informace k platbě. 

„Následně poškozené začaly chodit verifikace pro ověření transakcí pomocí smart klíče, které bohužel potvrdila a přišla tak o téměř 50 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.  

Jičínští kriminalisté případ vyšetřují jako podezření ze spáchání zločinu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. V případě dopadení a prokázání viny hrozí podvodnici až osm let za mřížemi.  

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Smartwings

Štítky hotel, Dubaj, Jičín, WhatsApp, okres Jičín, krimi, podvod, policie, on-line, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Jičína si objednala dovolenou v Dubaji. Nikam neodletěla a přišla o 50 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.