Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Nezastavil se ani před namířenou zbraní. Řidič se pokusil ujet, dvakrát naboural

Měla to být klasická a rutinní policejní kontrola v Hronově. Místo zastavení se však šestadvacetiletý muž rozhodl hlídce ujet. Během toho ho nezastavila namířená služební zbraň ani první nehoda. Po té druhé se pokusil utéct po vlastních. Marně.

„Muže se rozhodla zkontrolovat hlídka policistů v rámci běžné silniční kontroly. Ten však nerespektoval světelnou ani zvukovou výzvu a začal policistům ujíždět,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná

Hlídka se za vozidlem okamžitě rozjela. Po pár minutách řidič nezvládl řízení a projel živým plotem u jednoho z domů vedle silnice. V tu chvíli se ho policisté pokusili zastavit s namířenou služební zbraní. Toho se však nezalekl. S autem vycouval a pokračoval dál v ujíždění.  

Konečnou pro něj byla až lesní cesta, kde zapadl a auto už nerozjel. I přesto se nehodlal vzdát. „Začal před hlídkou utíkat do lesa. Po několika metrech jej však policisté opět dostihli a zadrželi,“ uvádí Konečná.  

Ještě ve služebním voze policisté zjistili, že muž nikdy neměl řidičské oprávnění. K tomu má i vyslovený zákaz řízení až do konce roku 2031. První dostal už v osmnácti letech a několikrát byl nepodmíněně odsouzen. Nyní mu hrozí až dva roky ve vězení.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zbraň, Hronov, namířená, video, policie, krimi, honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nezastavil se ani před namířenou zbraní. Řidič se pokusil ujet, dvakrát naboural  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.