Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ideální podmínky vylákaly na hory tisíce lidí. Neodradil je ani sobotní vítr

Ideální sněhové podmínky a nadcházející jarní prázdniny přilákaly o víkendu do českých hor tisíce lidí. Lyžaře od návštěvy zimních středisek neodradily ani sobotní vítr a výpadky elektrického proudu, které potrápily Krkonoše, Jeseníky a Beskydy. Včera si návštěvníci hor užili slunečné a mrazivé počasí.

Na hřebenech Krkonoš leží metr až metr a půl sněhu a platí třetí lavinový stupeň z pětibodové mezinárodní škály. Do Skiresortu Černá hora - Pec v sobotu i přes větrné počasí zavítalo zhruba 20 tisíc lidí. Návštěvnost byla nakonec lepší než minulý víkend. Větrného počasí se obávali v Říčkách v Orlických horách. Občas byly výpadky elektřiny. Původní obavy se ale podle provozovatelů nenaplnily.

Slunečné a mrazivé počasí vylákalo lyžaře i do Jizerských hor. V Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku se o víkendu ze sněhu radovalo okolo 4500 lidí. Návštěvnost byla vysoká také v Rokytnici nad Jizerou, která je největším lyžařským areálem v Libereckém kraji.

V Jeseníkách v nadmořské výšce 1300 metrů leží podle horské služby okolo 80 centimetrů sněhu. Za posledních 72 hodin připadlo 30 centimetrů prašanu. Na zasněžených kopcích tak i přes sobotní vítr a výpadky elektřiny lyžovaly tisíce lidí. Některá zimní střediska v regionu kvůli tomu musela částečně nebo zcela přerušit provoz. Nejezdila třeba lanová dráha na Červenohorském sedle, jeden vlek nefungoval kvůli spadlému stromu. Včera už byly areály otevřené bez omezení.

Vysokou návštěvnost potvrdili také provozovatelé čtyř středočeských skiareálů, kterým mrazivé počasí pomohlo se zasněžováním. Na svazích ve slunečném počasí tu o víkendu lyžovaly stovky lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NoName_13 | Pixabay

Štítky Krkonoše, jarní prázdniny, Jeseníky, Beskydy, Černá hora (Jizerské hory), Orlické hory, Říčka (přítok Litavy), Jizerské hory, Bedřichov, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ideální podmínky vylákaly na hory tisíce lidí. Neodradil je ani sobotní vítr  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.