Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rekonstruovaná lávka Klapák v Hradci Králové se otevře do konce února

Místní mostu říkají různě. Klapák, Železňák nebo Bailey Bridge. Od září prochází lávka přes Orlici rozsáhlou rekonstrukcí. Radnice věří, že se ho znovu podaří otevřít do konce měsíce. V současné době musí lidé oklikou. Ta vede přes Orlický most na Gočárově Okruhu

„Do provozu bude uveden po mostní prohlídce, tedy do konce února. První opravené díly dorazily do Hradce Králové 16. ledna,“ uvedlo město na svých sociálních sítích. V současné době je třeba uložit most na ložiska, propojit ho s pomezní komunikací a naistalovat nové veřejné osvětlení.  

 

Most Bailey Bridge slouží pouze pro pěší a cyklisty. Jeho přezdívku Klapák si však vysloužil v dobách, kdy po něm jezdila i auta. V tu chvíli vydávala jeho konstrukce specifický zvuk klapání. V Hradci Králové je mostní konstrukce už od roku 1944. Most je dlouhý 66 metrů a váží zhruba osm desítek tun. 

Údržbu většiny mostů v Hradci Králové mají na starosti technické služby. V roce 2021 opravily například most Melounka nebo Malý Labský náhon. Do budoucna by město rádo opravilo i Moravský nebo Pražský most u koupaliště Flošna. 

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, lávka, Orlice, Silnice I/31, Klapák, most, rekonstrukce, cyklista, oprava, únor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstruovaná lávka Klapák v Hradci Králové se otevře do konce února  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.