Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli hustému sněžení se pro kamiony zavírá silnice u Harrachova

Silničáři kvůli očekávanému intenzivnímu sněžení uzavřou od 11:00 pro nákladní vozy nad 3,5 tuny silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska.

V Orlických horách je od dnešního rána opět průjezdná silnice mezi Šerlichem a Bedřichovkou. Uzavřená byla od pondělí kvůli pádům namrzlých stromů. Podle úterní výstrahy meteorologů mohou kvůli sněžení v kombinaci se silným větrem ve vyšších polohách až do čtvrtečního večera vznikat nebezpečné sněhové jazyky. V Jizerských horách, Krkonoších a Jeseníkách, kde se očekává nejvíc napadaného sněhu, se budou v polohách nad 900 metrů nad mořem tvořit i závěje.

V české části Krkonoš dnes po sněžení stouplo lavinové nebezpečí ze druhého na třetí stupeň z pětibodové škály. Při třetím stupni je lavinové nebezpečí značné. Situace na horách při třetím stupni je označována za velmi zrádnou, uvedla na webu Horská služba Krkonoše. Sněžku dnes opět zasáhl vítr o síle orkánu, v nárazech dosáhl rychlosti přes 159 km/h, vyplývá z dat měřicí stanice poštovny Anežka na vrcholu Sněžky. Hranice orkánu je 117,7 km/h. Vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku. Třetí stupeň lavinového nebezpečí byl v Krkonoších v současné zimní sezoně vyhlášen poprvé.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Libor Šolc

Štítky silnice, Harrachov, Krkonoše, Polsko, Tanvald, Sněžka, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli hustému sněžení se pro kamiony zavírá silnice u Harrachova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.