Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podvodník přesvědčil ženu, aby si založila bitcoinový účet. Následně přes ní pral špinavé peníze

Policie v Hradci Králové se zabývá mužem, který vymyslel originální způsob, jak vyprat peníze. Na oko zaměstnal třiašedesátiletou ženu, která hledala práci. Přes její soukromý účet následně vypral téměř 530 tisíc korun. Policie mu na to přišla.

„Dle jeho pokynů si založila bitcoinový účet, k němuž vzápětí pozbyla oprávnění přístupu, protože mu sdělila přihlašovací údaje. Následně se dohodli, že muž bude zasílat na její běžný účet peníze, které ona bude přeposílat na ní založený bitcoinový účet,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.  

Dle dohody žena přeposílala všechny tyto platby na bitcoinový účet. Nechala si pouze provizi, která činila 20 tisíc korun. Všechny tyto peníze podvodník získal nelegálně. Doufal, že těmito převody peníze vypere. 

Problém teď nebude mít jenom podvodník, ale i samotná žena. „Apelujeme na občany, aby si uvědomili, že zpřístupněním svých účtů a přeposíláním peněz k zastření jejich původu je trestným činem - legalizace výnosů z trestné činnosti,“ uvedla mluvčí. V tomto případě se jedná o přečin z nedbalosti, za který hrozí až rok ve vězení.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IGY Centrum

Štítky peníze, Hradec Králové, podvode, praní, bitcoin, zaměstnání, podvodník, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník přesvědčil ženu, aby si založila bitcoinový účet. Následně přes ní pral špinavé peníze  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.