Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradecká lízátka budou v tomto týdnu kompletní, poslední stožár míří do oblak

Jsou k nepřehlédnutí, hradecká lízátka. Jedna z dominant Hradce Králové se vrací. V tomto týdnu by měla být kompletní, všechny čtyři stožáry budou vztyčeny. Legendární osvětlení je součástí multifunkční arény, která bude za několik měsíců hotová.

Hradecká lízátka prošla renovací a podle odborníků vydrží další desítky let. Minulý týden stavaři vztyčili tři ze čtyř stožárů. V tomto týdnu, pravděpodobně zítra, by mělo dojít na poslední lízátko.

Stožáry se poroučely k zemi před samotnou výstavbou fotbalového svatostánku a přítomen byl i autor lízátek projektant Miloš Morávek. "Výroba proběhla v ZVU Hradec, vše proběhlo bez problémů. Ti chlapi to tehdy provedli vynikajícím způsobem," uvedl  Miloš Morávek, který dostal za úkol osvětlení před 48 lety naprojektovat. Celkem měří konstrukce padesát metrů a má bez vybavení 40 tun, se světly a kabely asi 45 tun. Stožáry prošly renovací a teď se tedy vrací na místo.

Finální verze stadionu v návrhu Tomáš Vymetálek Architects počítá s lízátky a kapacitou přibližně 8 tisíc míst s možností rozšíření na 9300 míst. Při koncertech zde bude moct být až 25 tisíc diváků, konat se zde budou moci na vnějším prostranství stadionu také různé kulturní akce jako například Dožínky.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Kocián

Štítky lízátka, Hradec Králové, Malšovice, stadion, multifunkční aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká lízátka budou v tomto týdnu kompletní, poslední stožár míří do oblak  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.