Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Běžte si pro zbroj k mobilizaci, píše lidem falešný Pavel. Policie sms řeší

Policisté na svém twitterovém účtu dnes informovali o tom, že lidem chodí na jejich telefonní čísla falešné sms zprávy s podpisem Petra Pavla. Falešný pisatel adresátům ve zprávě děkuje za hlas v prezidentských volbách a posílá lidi „na nejbližší služebnu“ Armády České republiky, kde mají nafasovat zbroj potřebnou pro mobilizaci na Ukrajině. Sms zprávami se zabývá policie.

„Budete vybaven potřebnou zbrojí pro mobilizaci na Ukrajině“

„Dobrý den, tady Generál Pavel. Touto cestou bych Vám chtěl poděkovat za hlas ve volební kampani na prezidenta. Poprosím Vás, abyste se dostavil na nejbližší služebnu AČR, kde budete vybaven potřebnou zbrojí pro mobilizaci na Ukrajině,“ zní kostrbatě formulovaná sms zpráva, která od včerejšího dne chodí lidem přes službu SMS info.

Policie o dezinformačních zprávách ví. „O případu víme, zabýváme se jím a rádi bychom požádali kohokoliv, komu uvedená sms dorazila, aby se nám ozval na pp.tisk@pcr.cz. Děkujeme,“ napsali policisté na Twitteru.

Sám Petr Pavel se už několikrát vyjádřil k tomu, že Českou republiku rozhodně nechce vtáhnout do války. „Jsem ten poslední, kdo by chtěl vtáhnout naši zemi do války a mobilizovat. Válku jsem totiž skutečně zažil, když jsem sloužil ČR. Vím, o čem je, a viděl jsem její dopady jak na vojáky, tak na civilní obyvatelstvo. Udržení míru mi leží na srdci více než některým politikům,“ napsal Petr Pavel v úterý na svůj twitterový účet.

Pavel okamžitě reagoval

Zprávu, kterou Andrej Babiš začal šířit na billboardech a která se objevuje ve znění sms zpráv, Pavel okamžitě označil za lež. „Vůbec mě nepřekvapuje, že lež, kterou si pan Babiš dal na billboardy, následně někdo anonymně rozesílá lidem přes SMS a řetězové maily jako poplašnou zprávu. Toto je svět Andreje Babiše, za nímž se seřadily všechny proruské a konspirační síly. Je to svět, který pro Česko nechci – a proti němu v těchto volbách nabízím slušnost, pravdu, důstojnost a respekt k pravidlům,“ napsal Pavel dnes odpoledne na své sociální sítě.

Navíc lidi vyzval, aby lidé, kterým se takové praktiky nelíbí, rozeslaly pěti svým kontaktům zprávu v následujícím znění. „Dorazila vám nedávno od Petra Pavla SMS s pozváním k mobilizaci? Nebojte se, nebyla pravá. Petr Pavel chce mír, stejně jako my všichni. Andrej Babiš může vyhrát volby pouze tehdy, pokud znechutí a zastraší rozumné voliče. A lži a polopravdy proudící z jeho strany mír do naší země rozhodně nepřinesou, naopak, znesváří nás. Nenechme se proto zmást a odradit, volme na základě faktů. Rozpošlete tuto zprávu alespoň pěti kontaktům. Zvolme si na Hrad důstojnost!“

Ohodnoť článek

Foto Pixabay |Jan Vašek

Štítky dezinformace, volby, kampaň, policie, fake news

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžte si pro zbroj k mobilizaci, píše lidem falešný Pavel. Policie sms řeší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.