Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na bitcoinovém účtu máte 230 tisíc, chcete pomoct s převodem? Podvod stál seniora víc jak milion

Policie na Náchodsku řeší další případ on-line podvodu. Tentokrát se týká sedmašedesátiletého muže, který přišel o víc jak milion korun. Postupně se nechal zmanipulovat od muže, který mu chtěl pomoct převést Bitcoiny na soukromý účet.

„Kontaktoval ho neznámý pachatel, který mu sdělil, že má na bitcoinovém účtu téměř 10,5 tisíc amerických dolarů. Ty mu chtěl podvodník pomoct převést do české měny a vložit na soukromý účet,“ uvedla na webu policistů mluvčí Lucie Konečná.  

Paradoxem je, že podvedený muž nikdy bitcoinový účet nevlastnil. Postupně se však nechal zmanipulovat a podvodníkovi poskytl vzdálený přístup do svého počítače. Opět pomocí programu AnyDesk. O pár okamžiků později mu v několika platbách z účtu zmizelo přes milion korun.  

Náchodští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli ve věci možného přečinu podvodu. „V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli až osm let ve vězení,“ dodává Konečná.  

Podvody v on-line světě, které se opírají o kryptoměny jsou v poslední době velice oblíbené. Při komunikaci na internetových sítích je třeba být obezřetný. Nikdy bychom na internetu neměli poskytovat ani zadávat své osobní údaje, čísla karet nebo autorizační kódy. To samé platí i při komunikaci po telefonu nebo v SMS zprávách.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sergei Tokmakov Terms | Pixabay

Štítky Bitcoin, Náchodsko, podvod, policie, krimi, vyšetřování, senior, finance, on-line, AnyDesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bitcoinovém účtu máte 230 tisíc, chcete pomoct s převodem? Podvod stál seniora víc jak milion  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.