Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Jak jste spokojeni s výsledkem prvního kola prezidentských voleb?

Do druhého kola prezidentských voleb postoupil generál Petr Pavel a expremiér Andrej Babiš. Letošní účast v prvním kole je nejvyšší ve volbě prezidenta. Historicky je to v ČR třetí nejvyšší účast po volbách do Sněmovny 1996 a 1998. Volilo přes 68 procent oprávněných voličů.

Petr Pavel vyhrál první kolo prezidentských voleb jen s minimálním náskokem. Od voličů získal 35,39 procenta hlasů. Babiš obdržel 35 procent. V Královéhradeckém kraji byl ten rozdíl o něco větší. Generál Pavel získal 36,29 procenta a Babiš 33,3 procenta. K urnám v našem kraji dorazilo 70,91 procenta oprávněných voličů. 

Jste spokojení s výsledkem prvního kola prezidentských voleb?

Celkem hlasovalo15996 čtenářů

Druhé kolo prezidentských voleb bude za 14 dní 

Novou hlavu státu budeme znát za 14 dní. Druhé kolo prezidentských voleb se bude konat 27. a 28. ledna. Volební místnosti budou opět otevřené v pátek od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 8:00 do 14:00. 

Poražení Nerudová, Fischer, Hilšer a Diviš už vyjádřili podporu pro druhé kolo Pavlovi. K podpoře Pavla pro druhé kolo vyzval i premiér Petr Fiala (ODS). Půjde podle něj o souboj mezi demokracií a respektem k ústavě proti populismu a lži. 

„Chtěl bych poděkovat těm, kteří přišli k volbám, protože volební účast je vyšší, než byla v posledních volbách. Co mě na tom těší, je to, že lidé s velkou pravděpodobností vyslechli volání po tom, aby se aktivně zapojili, pokud nechtějí nadále nadávat na to, co nás trápí, co nám vadí a přišli rozhodnout sami,“ řekl Petr Pavel novinářům po sečtení hlasů.  

Andrej Babiš včera uvedl že má signály, že před druhým kolem volby se na něj údajně chystá podraz od "spřízněných novinářů" Pavla, kteří jej chtějí spojovat s KGB. Pokud bude prezidentem Petr Pavel, nebude to podle něj dobré pro občany. 

„Mám obrovskou radost. Skutečně jako kandidát hnutí ANO jsem dosáhl famózního výsledku. Dostal jsem o více než 500 tisíc hlasů více, než ve sněmovních volbách. Děkuji voličům, kterým jsem dva dny odpovídal a volili nás,“ uvedl na včerejší tiskové konferenci Andrej Babiš.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto redakce

Štítky anketa, volby, výsledek, spokojenost, veřejnost, názor, Andrej Babiš, Petr Pavel, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Červená barva větších měst je vymluvná a výhružná.Na výběr : Obchodník nebo kam vítr tam uniforma ? Viz ABJ (Aby Bylo Jasno)

Čtvrtek, 19. ledna 2023, 16:27Odpovědět

ANKETA: Jak jste spokojeni s výsledkem prvního kola prezidentských voleb?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.