Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nadýchejte co nejvíc promile. Kontroverzní akce v hradeckém klubu budí rozpaky

, aktualizováno 13. ledna 2023, 8:18

Na sociálních sítích se rozhořela vášnivá debata ohledně připravované akce v tanečním klubu Denoche. Pořadatel vyzýval své návštěvníky, aby nadýchali co nejvíce promile. Na oplátku nabízí ceny. Dnešní událost v klubu pořádá provozovatel CzechParties, který si prostory klubu pronajal. Po komunikaci s redakcí Hradecké Drbny se nakonec rozhodl princip akce změnit.

Původně pořadatelé lákali návštěvníky do klubu pod zmínkou hodnotných cen. Ve dvě v noci se o ně mělo utkat pět nominovaných. Jejich úkolem bylo nadýchat co nejvíc promile. Tento netradiční druh zábavy začali kritizovat především na sociálních sítích.  

Řada z nich upozorňuje na to, že je tento způsob zábavy nebezpečný. „Záchranka i záchytka. Takhle zbytečnou akci jsem dlouho neviděla,“ komentuje na Facebooku Lenka Vítková. Na případné rizika upozorňuje i Jan Kubíček. „Docela bych byl zvědavej jak by to pak vysvětloval rodičům nějakého blázna, co se prochlastá k smrti otravou alkoholem,“ uvedl na Facebooku. Provozovatel však upozorňuje, že se soutěže může zúčastnit jen plnoletá osoba.  

„Až nastane po této párty nějaký problém, navrhuji ať veškeré škody a náklady hradí organizátor této stupidní akce. Možná že příště si to rozmyslí, dělat takové hovadiny,“ zveřejňuje svůj názor pod facebookovou událostí Roman Polák.  

Klub má pronajatý externí pořadatel 

„Klub na tento datum je pronajatý pro externího pořadatele,“ potvrdil Hradecké Drbně produkční klubu. Další podrobnosti nekomentoval.  

Akci pořádá uskupení s názvem CzechParties. Ten podobnou akci pořádá i v Praze a také Sokolově. O koho přesně jde není z webových stránek ani facebookového profilu zřejmé. Na žádné z jejich platforem není uvedéné jméno, ani sídlo společnosti. K dispozici je pouze e-mailová adresa. 

"Koncept celé akce byl myšlen tak, že si každý dospělý jedinec může (nemusí) vyzkoušet tester v průběhu večera. Jako třešničkou na dortu jsme chtěli udělat soutěž, kdy 5 náhodně vybraných lidí by soutěžilo o to kdo nadýchá nejvíce. Nechceme nikoho nabádat k větší konzumaci alkoholu a z toho důvodu jsme se rozhodli nakonec zrušit soutěž a nahradit alternativou," uvedl pro Hradeckou Drbnu dnes ráno pořadatel Sebastien Belhocine. Nově bude vyzkoušení alkoholtestru pouze dobrovolné a cenu dostane každý stý dobrovolník.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto rohatcom68 | Pixabay

Štítky alkohol, Denoche, klub, akce, kultura, sociální, sítě, Facebook, rozporuplné, DJ, tanec, alkoholtestr, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadýchejte co nejvíc promile. Kontroverzní akce v hradeckém klubu budí rozpaky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.