Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O volbu prezidenta lidé v karanténě neměli zájem. V Hradci Králové zatím nevolilo ani deset lidí

O volbu prezidenta pro lidi v karanténě nebo izolaci byl minimální. Pro tyto voliče bylo zřízeno pět drive-in hlasovacích míst. Jedno bylo v každém okresním městě. Tímto způsobem v Královéhradeckém kraji odhlasovalo pouze osm lidí.

Drive-in stanoviště byla pro voliče připravena v Jičíně, Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a v Hradci Králové. V krajské metropoli mohli lidé hlasovat na dvoře budovy magistrátu. Všechna tato místa byla otevřena od 8:00 do 17:00. Například v poledne nebyl ve volební urně ani jeden hlas. „Do 16:00 v Hradci Králové z auta odvolilo osm voličů,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková.  

Lidé v karanténě mohou volit i do přenosných uren  

Voliči v karanténě z důvodu onemocnění COVID-19 mohou volit i ve standardním termínu do zvláštních přenosných volebních schránek. V takovém případě musí telefonicky nahlásit krajskému úřadu, že žádají příjezd komise pro hlasování. „Musí tak učinit do čtvrtka 12. ledna do 20:00 v případě prvního kola a do čtvrtka 26. ledna do 20:00 v případě kola druhého,“ stojí na webu hejtmanství. Příslušnost úřadu se řídí podle místa, kde oprávněný volič tráví izolaci.  

Klienti a pracovníci pobytového nebo zdravotnického zařízení mohou v případě uzavření zařízení krajskou hygienickou stanicí hlasovat prostřednictvím komise pro hlasování, která tam v takovém případě v průběhu voleb automaticky dorazí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky volby, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, prezident, ČR, počet, statistika, první kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O volbu prezidenta lidé v karanténě neměli zájem. V Hradci Králové zatím nevolilo ani deset lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.