Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při nehodě u Rychnova řidič spáchal dvojnásobnou vraždu a sebevraždu

Při dopravní nehodě loni v srpnu u Rychnova nad Kněžnou třiatřicetiletý řidič v sebevražedném úmyslu záměrnou srážkou zavraždil podle policie dva lidi v protijedoucím autě a pak i sebe. Případ policie vyšetřuje jako takzvanou rozšířenou sebevraždu, řekla dnes ČTK mluvčí policie Eva Prachařová. Podle kriminalistů nejde o dopravní nehodu z nedbalosti.

Řidič jel 12. srpna odpoledne ve Volkswagenu Golf k Rychnovu nad Kněžnou ve směru od Rokytnice v Orlických horách. "V sebevražedném úmyslu měl vyvinout velmi vysokou rychlost, v podstatě dvojnásobně převyšující povolenou rychlost v daném úseku, přičemž do posledního okamžiku rychlost zvyšoval, nebrzdil, a čelně se střetl s náhodně protijedoucím vozidlem poškozených," uvedla mluvčí policie Eva Prachařová. V místě srážky je povolená rychlost 90 kilometrů v hodině.

V protijedoucím autě Škoda Fabia na místě zemřeli šestačtyřicetiletá žena a osmnáctiletý spolujezdec. Na místě zemřel i řidič golfu. "Vzhledem k tomu, že podezřelý při činu sám zemřel, bude případ po došetření všech detailů odložen," řekla mluvčí. Nelze totiž stíhat osobu zemřelou.

K závěrům o vraždě a sebevraždě policie dospěla po několikaměsíčním prověřování případu. Zásadní pro posouzení případu byly podle mluvčí znalecké posudky z oboru dopravy, soudního lékařství a toxikologie.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, nehoda, vražda, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Hrůza !

Pondělí, 9. ledna 2023, 21:19Odpovědět

Smazaný uživatel

Ten měl v kebuli pěkně vymleto.

Pondělí, 9. ledna 2023, 15:13Odpovědět

Při nehodě u Rychnova řidič spáchal dvojnásobnou vraždu a sebevraždu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.