Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po návratu lidí do práce a škol se daří bacilům, nejvíc na Hradecku, drží se Rychnovsko

Lidé se po Vánocích vrátili do práce, studenti do škol a menší děti do školek a už je to znát v ordinacích lékařů. Počet pacientů roste, chřipka a respirační infekce se šíří.

Třeba v Královéhradeckém kraji přibývá nejvíc nemocných ve věku 15-24 let a také ve věkové kategorii nad 65 let.  Za poslední týden se počet pacientů zvedl o čtrnáct procent. Nejhůř je na tom Hradecko, docela slušně se drží Rychnovsko.

Léčba chřipky trvá obvykle 1 – 2 týdny. Patří mezi tzv. kapénkové infekce. Přenáší se při kýchání, kašli a smrkání kapénkami vzduchu a nejčastěji napadá dýchací cesty. Projevuje se komplexními příznaky, jakými bývá zvýšená teplota nebo horečka, bolest hlavy, bolesti kloubů a svalů, celková slabost. 

Prevencí před chřipkou je hlavně posilování imunity, a to mimo jiné sportem, otužováním a vyváženou stravou bohatou na vitamíny a minerály. Vhodné je také zvýšit dávky vitamínu C a zinku. Lékaři také doporučují opakované a časté mytí rukou a omezení pobytu v prostorách, kde je hodně lidí. 

Ohodnoť článek

Foto lekarnickekapky.cz

Štítky Královéhradecký kraj, pacienti, chřipka, infekce, bacily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po návratu lidí do práce a škol se daří bacilům, nejvíc na Hradecku, drží se Rychnovsko  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.