Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Policejní pes Rush odchází do důchodu. U policistů v kraji sloužil osm let

Postrach dealerů. Tak popisuje policie svého dlouholetého parťáka, kterým byl služební pes Rush. Během své osmileté služby se stal plnohodnotným parťákem, na kterého se jeho psovod Petra Tomášková vždy stoprocentně spolehnout. Nyní svou práci přenechá mladším nástupcům.

„Rushe jsem zapůjčila Krajskému ředitelství na speciálky, poté co oslavil třetí narozeniny. Velmi rychle jsme rozpoznali jeho talent pro pachové práce a vedli ho právě tímto směrem,“ uvedla na webu policie Tomášková. V první polovině své policejní kariéry se věnoval rozpoznávání pachu a vyhledávání drog.  

„Jeho pracovní den většinou vypadal tak, že jsme trénovali jeho poslušnost a pachové práce, abychom byli připraveni odvést, co nejlepší výkon v případě ostré akce,“ dodává Petra. Jeho poslední štace v terénu byla po boku celorepublikového útvaru. Při zásahu našel několik míst s větším množstvím drog.  

„Práce psovoda nemá časový rámec. Pes se stane automaticky členem domácnosti. Můžeme tak říct bez nadsázky, že si vlastně nosíte práci neustále domů. Časem se z psovoda a jeho psa stane jedno tělo, jedna duše. Jen pak to může takhle fungovat.“ říká Petra. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní, pes, Rush, důchod, služba, Královéhradecký, kraj, drogy, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní pes Rush odchází do důchodu. U policistů v kraji sloužil osm let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.