Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli nekázni ruší Trutnov velkokapacitní kontejnery na odpad

Nepořádek a odpad, který do nich nepatří. Taková byla situace s velkoobjemovými kontejnery v trutnovských integrovaných obcích. Radnice proto přistoupila k jejich zrušení.  

Trutnov od začátku nového roku zavádí další změnu v nakládání s odpady. Nejen na základě stížností od místních občanů ruší přistavování velkokapacitních kontejnerů v okrajových částech města. Změna se dotkne Lhoty, Voletin, Starého Rokytníku, Libče, Studence a Bohuslavic. „Kontejnery jsme zde umisťovali jednou za dva týdny zdarma. Bohužel v nich kromě velkoobjemového odpadu, pro který byly určeny, končil komunální odpad, bioodpad, odpad související s podnikatelskou činností i stavební odpad, přičemž tyto složky do kontejneru nepatří. Navíc náklady na jeho odvoz a likvidaci hradilo město ze svého rozpočtu. Jen v loňském roce to bylo 1,2 milionu korun,“ zdůvodňuje změny Vendula Kasperová, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu Trutnov.

Současně vedle těchto kontejnerů vznikaly černé skládky a hromadil se okolo nich nepořádek. „To se samozřejmě nelíbilo lidem, kteří v blízkosti kontejnerů bydlí. Ač místa pravidelně monitorovala městská policie a nepořádek jsme na náklady města likvidovali, pokaždé zde vznikl znovu. Tento problém jsme nemohli jen tak přehlížet,“ vysvětluje Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Vzhledem k tomu, že od nového roku funguje v Trutnově sběr odpadu způsobem Door-to-Door, budou mít rodinné domy v těchto integrovaných obcích své vlastní nádoby na směsný odpad, plast, papír i bioodpad. Velkokapacitní kontejnery tím pádem už nejsou tak potřebné. Kromě nového systému navíc trutnovská radnice připravuje na polovinu letošního roku otevření druhého sběrného dvora, a to v Poříčí. „Chceme lidem usnadnit třídění odpadu a ulehčit jim odvoz objemných věcí na sběrný dvůr. Čím více odpadu se roztřídí na jednotlivé recyklovatelné suroviny, tím lépe. Otevřením pobočky sběrného dvora na druhé straně města tomu chceme napomoci,“ dodává trutnovský starosta.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky odpad, odvoz, Trutnov, velkokapacitní kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli nekázni ruší Trutnov velkokapacitní kontejnery na odpad  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.