Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Drbny za sebou mají rekordní rok. Za prosinec registrují téměř 6,4 milionu návštěv

Zpravodajské weby vydavatelství Trima News za sebou mají rekordní rok. Za uplynulých dvanáct měsíců registrují dle Google Analytics bezmála 65 milionů návštěv, což je více než desetiprocentní meziroční nárůst. Rok 2022 Drbny zakončily historicky nejsilnějším měsícem s téměř 6,4 miliony návštěv a 2,9 miliony čtenářů rovněž dle statistik Google Analytics.

„Opět se ukázalo, že každé velké celospolečenské téma, má svou regionální podobu. Jsem rád, že se našim redakcím podařilo udržet regionální rozměr média. Uvedené statistiky čtenosti se velice hezky čtou. Nicméně, důležitá je naše vnitřní spokojenost s odvedenou prací, spokojenost našich čtenářů a inzerentů, bez kterých by regionální žurnalistika prakticky neexistovala. Věřím, že tempo růstu čtenosti udržíme i v příštím roce, který bude pro zpravodajská média velice náročný. A to nejen na základě reakce technologických platforem Google a Facebook na transpozici evropské směrnice o autorském právu. Věřím, že kvalitní regionální zpravodajství si čtenáři najdou. Naší úlohou bude udržení kvality obsahu. Protože obsah je král,“ popisuje jednatel vydavatelství Trima News Libor Matoušek.

Regionální redakce mají za sebou turbulentní roky. „Od března 2020 jsme se prakticky denně zabývali zpravodajstvím spojeným s covidovou pandemií. V moment, kdy se situace začala uklidňovat, přišla válka na Ukrajině a s ní nová agenda spojená s příchodem uprchlíků, humanitární pomocí a podobně. Myslím, alespoň podle reakcí čtenářů, že i v tomto ohledu jsme dokázali přinášet hodnotné a aktuální zpravodajství. Za to patří velké poděkování všem kolegům, kteří se na obsahu podíleli,“ doplnil šéfredaktor vydavatelství Trima News Michael Daněk.

Zpravodajský projekt Drbna aktuálně pokrývá dění v devíti krajích. Pilotním byla Budějcká Drbna, která vznikla v roce 2011. Díky neotřelému a svěžímu přístupu ke zpravodajství se rychle dostala do povědomí, přičemž dokázala zaujmout i mladší generaci. Dnes se redakce Drben nacházejí také v Praze, Brně, Plzni, Liberci, Olomouci, Jihlavě, Hradci Králové a Karlových Varech. Do budoucna se počítá s rozšířením do dalších regionů.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Drbna, Trima News, Libor Matoušek, Trima News

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbny za sebou mají rekordní rok. Za prosinec registrují téměř 6,4 milionu návštěv  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.