Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Provozovatelé skiareálů dostali od kraje dva miliony. Peníze použijí na úpravu běžeckých stop

Mezi 11 lyžařských středisek v Krkonoších, Kladském Pomezí a Orlických horách rozdělil Královéhradecký kraj 1,9 milionu korun. Provozovatelé mohou tyto peníze využít na úpravu běžeckých stop v letošní zimní sezoně.

„Královéhradecký kraj v zimě patří především díky své atraktivní nabídce mezi turisticky nejnavštěvovanější regiony v naší zemi,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

Více jak 350 tisíc korun dostali na úpravu bílé stopy během letošní zimní sezony příjemci z královéhradecké a východní části Krkonoš. Necelých 350 tisíc putuje do Orlického Záhoří v Orlických horách. Kolem 150 tisíc korun obdrží provozovatelé do Kladského Pomezí, Rokytnice a Olešnice v Orlických horách a do centrální části Orlických hor.  

Příspěvky do 100 tisíc korun pak podpoří výrobu stopy pro běžkaře v novopacké Máchovce, v okolí Trutnova, pod krkonošskou Černou horou nebo ve Skuhrově nad Bělou. 

V následující sezoně chce Královéhradecký kraj podporu na běžecké stopy zvednout. Rozpočet počítá s uvolněním celkem tří milionů korun.  

Ohodnoť článek

Foto ivabalk | Pixabay

Štítky běžky, stopy, Krkonoše, Orlické, hory, zima, sezona, sport, finance, podpora, dotace, Královéhradecký, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatelé skiareálů dostali od kraje dva miliony. Peníze použijí na úpravu běžeckých stop  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.