Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Obleva kazí vlekařům plány, ruší se večerní lyžování, někde zlevňují skipasy

Některé lyžařské areály v Královéhradeckém kraji kvůli silné oblevě od pondělí omezí provoz. O silvestrovském víkendu služeb skiareálů využily tisíce lyžařů nebo pěších turistů. Lyžuje se především na technickém sněhu, mimo uměle zasněžené sjezdovky je na svazích tráva.

Do SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou o silvestrovském prodlouženém víkendu vyrazilo na pěší výlet nebo za lyžováním zhruba 12.000 lidí. Od pondělí SkiResort sníží délku otevřených sjezdovek v pěti areálech z 25 kilometrů na 15 kilometrů a nasadí nižší ceny skipasů. "V současné době máme na sjezdovkách 20 až 60 centimetrů sněhu. Od pondělí, s ohledem na klimatické podmínky, snižujeme ceny. Bude platit ceník vedlejší sezony," řekl výkonný ředitel SkiResortu Jakub Janda.

Pracovníci SkiResortu podle něj dělají maximum pro to, aby udrželi sjezdovky v dobré kvalitě a otevřené. "Čekáme na ochlazení, které bychom rádi využili k dosněžení některých sjezdovek, a vyhlížíme i přírodní sníh, který by nám pomohl ke zlepšení lyžařských podmínek," uvedl Janda.

Na Černé hoře budou od pondělí v provozu kabinková lanovka a vlek Anděl. Otevřeny budou sjezdovky Anděl a dolní úsek sjezdovky Černohorská s dojezdem k dolní stanici kabinkové lanovky. V Peci pod Sněžkou zůstane otevřeno osm kilometrů sjezdovek s dvěma lanovkami a pěti vleky nebo pojízdnými pásy.

V Černém Dole zůstane v provozu čtyřsedačková lanovka a vlek, v Malé Úpě budou otevřené dva kilometry sjezdovek místo dnešních téměř sedmi kilometrů. Mimo provoz zatím bude v Malé Úpě i umělé kluziště. Ve Velké Úpě je již nyní lanovka Portášky v provozu pouze pro pěší, lyžovat se ve Velké Úpě dá na sjezdovce Modřín.

Vlekaři ve Špindlerově Mlýně oznámili, že od pondělí kvůli nepříznivému počasí uzavřou sjezdovku malý hank ve Svatém Petru a sjezdovku Labská a mimo provoz bude také dvousedačková lanovka ve Svatém Petru a lanovka Labská. "Prosíme návštěvníky, aby sledovali značení o částečných omezeních na sjezdovkách a nevjížděli do uzavřených částí," uvedli špindlerovští vlekaři.

V Deštném v Orlických horách vlekaři do odvolání zrušili večerní lyžování. "Rozhodli jsme se tak z důvodu zachování kvality sjezdovek pro další teplé dny," uvedli tamní vlekaři.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skiresort.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obleva kazí vlekařům plány, ruší se večerní lyžování, někde zlevňují skipasy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.