Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Horské areály v hradeckém kraji nabízejí přes oblevu dobré podmínky k lyžování

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji nabízejí v závěru roku i přes oblevu dobré podmínky k lyžování. Na sjezdovkách leží 20 až 60 centimetrů většinou technického sněhu. Obleva by měla pokračovat i v dalších dnech, teploty by měly do neděle postupně stoupat až k téměř deseti stupňům nad nulou. V noci na pátek by mohlo v nejvyšších partiích Krkonoš sněžit.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn měli včera lyžaři k dispozici asi 15 kilometrů upravených sjezdovek s 15 až 50 centimetry sněhu v areálech Svatý Petr, Medvědín a Mísečky. Za plného provozu středisko nabízí 27 kilometrů sjezdových tratí. Vlekaři otevřeli horní část červené sjezdovky na Medvědíně, v provozu měli sedm lanovek a vleků. Parkoviště u Hromovky bylo včera dopoledne téměř plné, fronta na hlavní šestisedačkové lanovce ve Svatém Petru byla na několik minut.

V pěti střediscích SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou mají lyžaři k dispozici přes 24 kilometrů sjezdovek s 20 až 60 centimetry sněhu. "I díky vyšší nadmořské výšce jsou lyžařské podmínky stále dobré. Lyžaři mohou pro přesun mezi areály využít bezplatné skibusy na páteřních linkách. Vyzkoušet mohou návštěvníci také nejvýše položené kluziště v ČR na Malé Úpě," řekla ČTK mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Večerní lyžování resort nabízí v Peci pod Sněžkou na sjezdovce Javor.

Dobré lyžování nabízejí i střediska v Orlických horách. "Oba areály Marta v Deštném v Orlických horách jsou v provozu. Otevřeny jsou všechny sjezdovky, kromě černé Zákoutí. Večerní lyžování bude ještě dnes," uvedli deštenští vlekaři. Sníh v Deštném leží pouze na sjezdovkách, mimo ně je tráva.

V Říčkách v Orlických horách jsou otevřené všechny sjezdovky, leží na nich 30 až 60 centimetrů převážně technického sněhu. V provozu je šestisedačková lanovka. "Skialpinisté mohou pro výstup využívat průsek pod vlekem Tatrapoma. Úpravu běžeckých tratí zatím nelze dělat kvůli nedostatečné vrstvě přírodního sněhu," uvedli vlekaři z Říček.

V Krkonoších nyní platí první, nejnižší stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. Na hřebenech Krkonoš je okolo 20 až 40 centimetrů sněhu. Více sněhu je uloženo na závětrných svazích, ve žlebech a v odtrhových zónách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ivabalk | Pixabay

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horské areály v hradeckém kraji nabízejí přes oblevu dobré podmínky k lyžování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.