Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při Tříkrálové sbírce v hradecké diecézi vyrazí do ulic stovky koledníků

Na východě Čech začátkem ledna 2023 vyrazí opět do ulic měst a obcí tříkráloví koledníci, aby od lidí získali příspěvky do pokladniček Tříkrálové sbírky. Akce potrvá od 1. do 15. ledna 2023.

Při posledním ročníku Tříkrálové sbírky letos v lednu na území Královéhradecké diecéze, která zahrnuje území Královéhradeckého, Pardubického a části dalších sousedních krajů, lidé darovali rekordních 21,1 milionu korun.

"Koledníci Charity jsou již natěšení na tradiční živou koledu. Věříme, že do našich domovů přinesou radostné poselství Vánoc i v této nelehké době. Děkujeme za každý i malý dar a srdečně zveme také na doprovodné akce sbírky," uvedla ředitelka Diecézní charity Hradec Králové “ říká Anna Maclová.

Ve většině regionů bude možné sbírku podpořit také příspěvkem do statické kasičky v charitních zařízeních, kostelech, na úřadech a v obchodech. "Lidé mohou přispět i bezhotovostním darem na účet sbírky do 31. ledna nebo do on-line pokladničky na webu www.trikralovasbirka.cz, kde lze podpořit i přímo Charitu ve své oblasti a přehrát si požehnání od kněze Zbigniewa Czendlika z Lanškrouna," uvedla Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové

Tříkrálovou sbírku tradičně doprovodí řada akcí, například průvod s koňmi a živý betlém v Poličce, koncerty a akce pro koledníky nebo v pátek 6. ledna v 8:00 v Hradci Králové v katedrále Svatého Ducha požehná třem králům hradecký biskup Jan Vokál.

"Tříkrálová sbírka pomůže nemocným a potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu bude věnována na humanitární pomoc do zahraničí," uvedla Karasová.

Například hradecká Oblastní charita z výtěžku sbírky podpoří výstavbu lůžkového hospice ve Stěžerách nedaleko Hradce Králové a Oblastní charita Pardubice rekonstrukci prostor pro domácí hospic v Dražkovicích. V Hospici Anežky České v Červeném Kostelci na Náchodsku a v trutnovské Domácí hospicové péči využijí prostředky ze sbírky na obnovu zdravotního materiálu a vybavení pro péči o těžce nemocné. Hospicovou péči podpoří například také v Poličce a Chrudimi. Na Náchodsku, Orlickoústecku, v Dolním Újezdě i v dalších oblastech použijí vybrané prostředky pro změnu na podporu Charitní pečovatelské služby, která pomáhá seniorům a lidem se zdravotním postižením.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní charita Olomouc

Štítky ČR, církve, sociální, charita, Královéhradecký, Pardubický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při Tříkrálové sbírce v hradecké diecézi vyrazí do ulic stovky koledníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.