Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecké trhy dostaly od čtenářů trojku, relativně spokojeno bylo i zastupitelstvo. Kromě SPD

Vánoční trhy v historickém centru Hradce Králové oficiálně skončí dnes odpoledne. Hradecká Drbna nechala čtenáře novou podobu trhů oznámkovat. Nespokojenost panovala především se sortimentem stánkařů. Kromě toho redakce oslovila i nové vedení města a jednotlivé zastupitelské kluby. Většina z nich byla s podobou spokojená. Kromě SPD.

Vánoční trhy v centru města dostaly trojku  

Se začátkem vánočních trhů v Hradci Králové dala Hradecká Drbna možnost akci oznámkovat. Toho využilo 530 čtenářů. Z ankety vyšla průměrná známka 3,22.  

Nejvíce čtenářů trhy oznámkovalo čtyřkou. Těch bylo celkem 38 procent. 14 procent lidí hodnotilo trhy jako výborné, naopak 13 procent jako zcela nedostatečné. Na kompletní známkování čtenářů se můžete podívat v grafu níže.  

Nespokojenost se sortimentem a nabízeným zbožím 

Na sociálních sítích celá řada lidí poukazovala především na velké davy, dlouhé fronty a také malý sortiment více než stovky přítomných stánkařů. „Jeli jsme na trhy 50 kilometrů s tím, že pokoupím nějaké drobné dárečky. Bohužel však nebylo z čeho vybírat. Samé jídlo a pár stánečků se zbožím typu ponožky, svíčky a podobně. Zařadila bych více řemeslných stánků se zbožím, kde člověk ocení kvalitní ruční práci s uspořádáním před radnici a jídlo posunula dozadu do špice,“ uvedla v komentářích na oficiálním facebookovém profilu města Kateřina Koláčná.  

S jejím názorem se ztotožnilo i několik desítek dalších lidí. „Lepší než nic. Ale přijde mi, že je jen pár stánků s jídlem. Chtělo by to něco většího,“ napsal na sociálních sítích Pavel Veliký.  

Řada návštěvníků vánoční trhy v Hradci Králové chválila. Největší spokojenost panovala s cirkusovým šapito, doprovodným programem, dětským ruským kolem a faktem, že se trh přesunul z Masarykova na Velké náměstí. 

Nové vedení města je spokojené. Kromě SPD 

Aktuální podobu vánočních trhů v Hradci Králové naplánovalo ještě minulé vedení města. Většina aktuálních zastupitelských klubů je však s jejich pořádáním spokojená. Jediným klubem, který měl výhrady, bylo SPD. To po volbách skončilo v opozici.  

„Trhy na Velkém náměstí se nepovedly. A to hned z několika důvodů. Například blikající policejní auta na příjezdu navozují atmosféru katastrofy, nikoliv vánoční pohody, dochází i k blokaci celé křižovatky,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu zastupitelka za SPD Irena Němcová.  

Mezi další nedostatky zařadila například nevkusné stánky, vystavené elektro-rozvaděče s kabely, rozházené konstrukce u podia nebo omezení dostupnosti podnikatelů a restauratérů na Velkém náměstí. „Město nemá podnikat akce, se kterými nemá zkušenosti a které končí velkou ztrátou,“ dodala.  

Podle Němcové by měly být trhy kratší a pořádané na Malém náměstí. Současně je přesvědčená o tom, že by měla mít pořádání akce na starosti profesionální agentura.  

POLITICKÁ KORIDA: Jak je nové vedení města spokojené s trhy, které naplánovalo to minulé?

Vánoční trhy v historickém centru Hradce Králové končí zítra odpoledne. Poprvé v historii bylo na Velkém náměstí, kam se vešlo přes stovku stánkařů, cirkusové šapito nebo podium. Letošní podobu vánočních trhů naplánovalo ještě minulé vedení...

Ostatní zastupitelské kluby jsou s podobou vánočních trhů na Velkém náměstí většinou spokojené. „Jsme přesvědčeni, že vánoční trhy patří na Velké náměstí, které spoluvytváří důstojnou kulisu adventnímu času v našem městě. Určitě si trhy po jejich ukončení vyhodnotíme a do dalších let vychytáme případné nedostatky,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). S vyhodnocením trhů a odhalením nedostatků souhlasí i ostatní zastupitelské kluby.  

Vánoční trhy v centru Hradce Králové začaly v pátek 9. prosince a skončí dnes v 16:00. Součástí bylo 117 stánkařů, kolotoč, dětské šapito, střelnice, kováři, podium a stánek s prodejem kaprů z hradeckých rybníků. 

Během vánočních trhů je omezené parkování na Velkém náměstí. To bude trvat i po skončení akce. Parkovací místa v centru města se řidičům uvolní až ve středu 28. prosince.  

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky vánoční, adventní, trhy, Hradec Králové, Vánoce, Velké náměstí, spokojenost, hodnocení, známka, anketa, veřejnost, vedení, zastupitelé, SPD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J M

No jo, SPD. Ale kdyby bylo náměstí opravené, dal bych známku nejvyšší.

Středa, 28. prosince 2022, 11:36Odpovědět

Hradecké trhy dostaly od čtenářů trojku, relativně spokojeno bylo i zastupitelstvo. Kromě SPD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.