Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Ježíškova výzva vykouzlila úsměv pacientům v hradecké nemocnici, rozdalo se přes sto dárků

Udělat pacientům v hradecké nemocnici hezčí Vánoce, to byl cíl Ježíškovy výzvy a povedlo se. Dobrovolnický program fakultní nemocnice rozdal pacientům 120 dárků.

Na 120 nejrůznějších dárků, především knih či křížovek, rozdal v tomto týdnu pacientům vybraných oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové Dobrovolnický program FN HK. Dárky do nemocnice přinášeli lidé v rámci Ježíškovy výzvy, cílem akce bylo pořízení drobných dárků pro hospitalizované pacienty.

Jednalo se o první ročník této akce, jsme rádi, že lidé dárky přinesli, my jsme je s dobrovolníky zabalili a roznesli pacientům na oddělení. Děkujeme všem, kteří se zapojili a vyřizujeme také velké poděkování od pacientů,“ řekla koordinátorka Dobrovolnického programu Fakultní nemocnice Hradec Králové Mgr. Blanka Vápeníková. Kromě knih a křížovek se mezi vybranými dárky objevila také kosmetika.

Dobrovolnický program FN HK uspořádal na začátku prosince také Vánoční koncert v přízemí Pavilonu profesora Bašteckého, kterého se zúčastnily desítky lidí včetně pacientů nemocnice. Program celoročně působí na několika klinikách nemocnice, dobrovolníci jsou především pro dlouhodobě hospitalizované pacienty společníky, povídají si s nimi, čtou jim či s nimi chodí na procházky.

Dobrovolníci v nemocnici také připravují různé jednorázové akce, například tvůrčí dílny pro dětské pacienty. „Za poslední rok se nám podařilo navýšit počet dobrovolníků, všem jim chci za jejich nasazení poděkovat a doufám v další spolupráci i během roku 2023,“ dodala Vápeníková. Pokud i vy uvažujete o dobrovolnictví ve FN HK, všechny informace jsou dostupné na https://www.fnhk.cz/pacient-a-jeho-blizci/pece-o-pacienty/dobrovolnicka-pece-o-pacienty

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Ježíškova výzva, FNHK, nemocnice, peníze, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježíškova výzva vykouzlila úsměv pacientům v hradecké nemocnici, rozdalo se přes sto dárků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.