Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stát vypsal tendr za 13 miliard na stavbu dálnice z Trutnova na hranice Polska

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo letošní největší zakázku na stavbu dálnice. Hledá zhotovitele úseku z Trutnova na státní hranici s Polskem. Odhadovaná cena 21 kilometrů dálnice je 13,068 miliardy korun. Na twitteru to dnes uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Na informaci upozornil server Zdopravy.cz.

"Je podána žádost o vydání stavebního povolení a dokončuje se majetkoprávní příprava," napsal Mátl. Na profilu zadavatele zatím soutěž není.

Server uvedl, že je vykoupeno téměř 90 procent pozemků. Na konci listopadu ŘSD uzavřelo smlouvu na záchranný archeologický výzkum. Součástí stavby je nový průtah východním okrajem Trutnova. Na trase vzniknou dva tunely. Každý bude zhruba půl kilometru dlouhý. V Královci u Trutnova se D11 napojí na budovanou polskou silnici S3.

Geograficky jde o poslední úsek dálnice D11, podle zahájení stavby ale o předposlední. ŘSD má výrazné problémy získat povolení pro úsek Jaroměř – Trutnov, u této části zatím není datum zahájení příliš jisté, píše server.

D11 z Prahy do Hradce Králové a na státní hranici s Polskem začal stát budovat v roce 1978 a zatím je z plánovaných 154 kilometrů hotových 113 kilometrů. Od prosince 2021 dálnice končí na severním okraji Jaroměře. Navazuje na ni silnice I/37 směrem na Trutnov. V Královci u Trutnova se má D11 napojit na polskou silnici S3. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) už dříve uvedlo, že celá dálnice D11 až na hranice by mohla být hotová v roce 2027.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Milan Mařas | Hradecká Drbna

Štítky ČR, Polsko, silnice, stavby, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát vypsal tendr za 13 miliard na stavbu dálnice z Trutnova na hranice Polska  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.