Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Trutnov chce postavit parkovací dům pro obyvatele sídliště Zelená Louka. Někteří místní jsou proti

Radnice v Trutnově si nechala zpracovat studii, která upozornila na největší problémy sídliště Zelená Louka. Velice často místní upozorňovali na nedostatek parkovacích míst. Vedení města se proto rozhodlo, že postaví parkovací dům pro 155 aut. Některá bytová družstva se však proti výstavbě zásadně postavila.

Podle výsledků průzkumu radnice přišla na to, že na sídlišti chybí zhruba 400 parkovacích míst. I proto se začalo mluvit o výstavbě parkovacího domu, který by měl vyrůst hned vedle CityMarketu. Řada místních bytových družstev však nesouhlasí. Jde o obyvatele Pampeliškové ulice.  

„Ač jsme zástupcům bytových domů slíbili, že využívání parkovacího domu bude bezplatné, vlastníci se na domovních schůzích vyjádřili celkem jasně, ze 120 vlastníků hlasoval 1 pro, 1 se zdržel a 118 bylo proti výstavbě parkovacího domu s tím, že s parkováním v této lokalitě problém nemají,“ vysvětluje v tiskové zprávě Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova.   

Podle vedení města stejná bytová družstva požádala o vybudování takzvaných nástupních ploch pro požární techniku. To by paradoxně znamenalo omezení parkování. „Obnovení nástupních ploch v Pampeliškové ulici by znamenalo ztrátu až 50 míst k parkování. Usilovně proto pracujeme s Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje na alternativním řešení,“ uvedla ve zprávě Klára Bednářová z odboru majetku města. 

I přes odpor zhruba 120 lidí si město stojí za svým názorem, že je parkovací dům potřeba. Přípravy na jeho stavbu proto neodkládáme. „Respektujeme názor obyvatel zmíněných bytových domů, máme však odpovědnost i k obyvatelům navazujících ulic,“ uvádí starosta. Zároveň dodává, že konečné slovo budou mít zastupitelé.  

V současné době je v okolí Pampeliškové ulice 120 parkovacích míst. Po výstavbě parkovacího domu by se tento počet zvedl na 275. Podle města je dům navržen tak, aby neovlivnil kvalitu obyvatel v jeho těsné blízkosti.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Atelier Tsunami

Štítky parkovací, dům, Trutnov, Zelená Louka, sídliště, doprava, parkování, sídliště, vizualizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov chce postavit parkovací dům pro obyvatele sídliště Zelená Louka. Někteří místní jsou proti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.