Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Myslivci vyrážejí do lesů. Na loveckou sezonu dohlíží policisté namátkovými kontrolami

Lov je pro řadu nepochopitelnou záležitostí. Někteří loví pro zábavu, jiní to mají součástí svého pracovního výkonu. Lovů se však neúčastní jenom myslivci. Velice často přijedou i policisté, kteří provedou namátkovou kontrolu. Jedna taková se konala i během akce Mysliveckého spolku Libčanská dubina.

Lovecká sezona je v plném proud a myslivci ve svých honitbách loví drobnou a černou zvěř. „Policisté z oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál v Libčanech před zahájením honu zkontrolovali jeho účastníky,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Policisté se zaměřili na kontrolu loveckých lístků, průkazů zbraní, zbrojních průkazů a v neposlední řadě i na alkohol účastníků lovu. V tomto případě dopadlo vše na jedničku a policisté myslivcům neměli co vytknout.  

Současně mají myslivci na starost plánovaný odstřel zvěře. „Mimo jiné proto, aby redukovali výskyt některých přemnožených druhů, nebo aby eliminovali slabé kusy zvěře, které by zimní měsíce jen stěží zvládly. To vše směřuje k tomu, aby se v naší krajině vyskytovala zvěř zdravá, produktivní a kvalitní,“ vysvětlila policejní mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, kontrola, myslivec, hon, zbojní, průkaz, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslivci vyrážejí do lesů. Na loveckou sezonu dohlíží policisté namátkovými kontrolami  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.