Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Ulice Řezníčkova v Náchodě už je v novém, slouží chodcům i dopravě

Po několikaměsíční rekonstrukci je plně v provozu opravená komunikace v ulici Řezníčkova. Stavební úpravy za víc než osm milionů byly zahájeny v květnu, a to odfrézováním stávajícího asfaltového povrchu. 

Celková oprava byla spojena s opravou zařízení společnosti innogy, proto mohly být opravy části vlastní komunikace zahájeny až po provedení opravy parovodu. Potrubí náchodské teplárny je uložené v celé délce komunikace Řezníčkovy ulice a práce na jeho opravě probíhaly až do konce července. Až poté mohly být zahájeny vlastní práce na komunikaci a vybudování nových parkovacích míst.

"V průběhu stavby byla objevena původní dešťová stoka, která zajišťovala odvodnění poměrně velkého území. Tento nepředvídatelný problém musel být vyřešen vyprojektováním a realizací nové dešťové kanalizace. Přes všechny tyto komplikace byla oprava místní komunikace v tomto týdnu zdárně dokončena," uvedla mluvčí města Nina Adlof.  Park u ulice Českých bratří bude dokončen, jakmile to klimatické podmínky dovolí.

V ulici Řezníčkova jsou tak nové chodníky ze zámkové dlažby, byla provedena nová konstrukce vozovky s asfaltovým povrchem, vzniklo 22 parkovacích míst, z toho 7 nových a 3 pro imobilní občany. V napojení na ulici Komenského byl vybudován přechod pro chodce s ostrůvkem pro zvýšení bezpečnosti chodců. V celé ulici je také nové LED veřejné osvětlení.  Do původního stavu před rekonstrukcí se tak vrátil i provoz autobusových linek, které projížděly po objízdné trase v ul. Za Sodovkárnou.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky Řezníčkova, rekonstrukce, Náchod, ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Řezníčkova v Náchodě už je v novém, slouží chodcům i dopravě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.