Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

OBRAZEM: Hasiči nacvičovali evakuaci seniorcentra. Hořelo v koši na prádlo

Hasiči z Hradce Králové nacvičovali postup při likvidaci požáru v seniorcentru a evakuaci klientů. Fiktivní požár byl nahlášen v Exnárově ulici. Podle dostupných informací mělo hořet v prostoru chodby. Oheň vznikl v koši na prádlo.

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o taktické cvičení, asi čtyřicítka profesionálních a dobrovolných hasičů ze sedmi jednotek už byla připravena na místě. Podle scénáře se ve vnitřních prostorách budovy a v pokojích nad požárem nacházeli klienti i personál centra,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hasičů Martina Götzová

Hasiči měli prozkoumat objekt a požárním výtahem evakuovat osoby ohrožené požárem. Souběžně s tím část skupiny likvidovala požár. Úplně nakonec bylo třeba budovu odvětrat.  

Cílem cvičení bylo vyzkoušet si průjezdnost silnic na Moravském Předměstí. „Cestou na místo se i tady jednotky setkaly s neukázněností řidičů, kteří parkují často mimo vyznačená místa a komplikují tak průjezdnost ulic,“ dodala mluvčí. Aby hasičská technika projela, potřebuje volné místo o minimálně třech metrech.  

Do cvičení se zapojili profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a Hradec Králové – Pražská a jednotky sboru dobrovolných hasičů města Hradce Králové Třebeš, Malšova Lhota, Malšovice, Plácky a Březhrad. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, seniorcentrum, evakuace, požár, cvičení, Hradec Králové, Exnárová, foto, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Hasiči nacvičovali evakuaci seniorcentra. Hořelo v koši na prádlo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.