Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

OBRAZEM: První víkend na vánočních trzích v Hradci Králové. Na náměstí se vystřídalo několik tisíc lidí

Největší vánoční trh v Královéhradeckém kraji odstartoval v pátek dopoledne. Od té doby se na Velkém náměstí v Hradci Králové protočilo několik tisíc lidí. Nejvíce lidí dorazilo v pátek na oficiální zahájení. U stánků se tvořily dlouhé fronty návštěvníků.

PŘEHLEDNĚ: Začínají vánoční trhy v Hradci Králové. Co je dobré vědět před jejich návštěvou?

Vánoční trhy v Hradci Králové se letos poprvé konají v centru města na Velkém náměstí. Začínají dnes (9. prosince) a potrvají až do pátku 23. prosince. Na návštěvníky čeká přes stovku stánků, cirkusové šapito, střelnice i podium s kulturním...

Oficiální zahájení vánočních trhů se konalo v pátek. Na velkém podiu před starou budovou radnice se vystřídal hradecký písničkář Michal Horák s kapelou, Martin Růža s doprovodem a Heidiband. Během odpoledne do areálu trhů dorazilo několik tisíc lidí a během okamžiku se u většiny stánků vytvořila dlouhá fronta.  

Během víkendu byl pro návštěvníky připravený program v podobě vystoupení Báry Basikové nebo Pěveckého sboru Vokální harmonie. Ani během soboty a neděle si stovka stánkařů neodpočinula. Náměstí opět zaplavilo množství návštěvníků. Nejvíc jich dorazilo vždy odpoledne.  

Na trzích je dětské ruské kolo, cirkusové šapito, střelnice, velké podium, betlém a 117 stánků. V nich mohou lidé nakoupit punč, svařák, trdelníky, kus masa i rukodělné výrobky od řemeslníků z celé České republiky.  

Otevírací doba tržiště na Velkém náměstí je rozdělena do konkrétních dnů. Pondělí až čtvrtek mohou lidé přijít od 10:00 do 18:00. V pátek a sobotu od 10:00 do 20:00 a v neděli do 19:00. Výjimkou bude poslední den 23. prosince. Oficiální konec trhů bude v 16:00. 

ANKETA: Souhlasíte s pořádáním vánočních trhů na Velkém náměstí v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo461 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky vánoční trhy, adventní, Hradec Králové, velké, náměstí, centrum, Vánoce, návštěvnost, foto, galerie, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: První víkend na vánočních trzích v Hradci Králové. Na náměstí se vystřídalo několik tisíc lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.