Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pozor na nové jízdní řády, změny jsou na železnici i v autobusové dopravě

Pozor, pokud někam cestujete, v Královéhradeckém kraji platí nový jízdní řád na železnici i v autobusové dopravě. Došlo hlavně k menším úpravám v časech odjezdů vlaků.

Včera začaly platit nové jízdní řády pro železniční a autobusovou dopravu. V Královéhradeckém kraji dojde zejména k drobným úpravám v časech odjezdů vlakových souprav na některých linkách. V autobusové dopravě se například prodlouží spojení ze Dvora Králové nad Labem přes Českou Skalici až do Náchoda.

„Těší mě, že i přes ohromný nárůst nákladů na provoz veřejné dopravy jsme v Královéhradeckém kraji dokázali udržet stejný objem vlakových a autobusových spojů i pro následující rok, a i to bez toho, že bychom museli zdražovat jízdné. Rostoucí počet cestujících ve veřejné dopravě je důležitým faktorem pro její udržitelnost a pro nás je zároveň i motivací pro další zefektivňování jednotlivých spojů především na základě odezvy veřejnosti,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Jednotlivé změny v nových jízdních řádech reflektují požadavky cestujících, zástupců obcí, škol či zaměstnavatelů. „V železniční dopravě se například drobně mění odjezdy vlakových souprav na trase Kolín – Trutnov, přičemž všechny vlaky budou nově projíždět Choťovicemi. U autobusové dopravy například ve spolupráci s Libereckým krajem zavádíme nový koncept dopravy na trase Špindlerův Mlýn – Vrchlabí – Jičín – Praha. Další novinkou je prodloužení trasy u spojení ze Dvora Králové nad Labem do České Skalice, kdy cestující mohou nově pokračovat do Náchoda. Zároveň i pro letošní zimní sezónu jsme připravili posílení autobusového spojení z centra Deštného v Orlických horách na Šerlich,“ shrnul radní pro oblast dopravy a majetku Václav Řehoř.

Pro zvýšení přehlednosti systému veřejné dopravy a zjednodušení informování cestujících kraj zavedl změny v označení jednotlivých vlakových linek. Každá linka se nově označuje kombinací písmene a čísla. Podobné systémy jsou běžné ve většině ostatních krajů ČR. Další informace a podrobnosti o aktuálních jízdních řádech najdou cestující na portálu veřejné dopravy na www.dopravakhk.cz.

Ohodnoť článek

Foto Jitka Koudelová

Štítky jízdní řády, změna, neděle, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na nové jízdní řády, změny jsou na železnici i v autobusové dopravě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.