Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec Králové chce udržet mladé učitele. Sedmi dá po 100 tisících

Radnice Hradce Králové se snaží udržet na základních školách mladé učitele nedostatkových aprobací finančním příspěvkem. Město letos podpoří sedm učitelů, každému dá jednorázový stabilizační příspěvek 100 tisíc korun. Program podpory učitelů radnice zavedla loni, když některým kantorům dala desetitisícové příspěvky na bydlení. O přidělení peněz učitelům v úterý rozhodla rada města.

"Ředitelé našich škol pociťují deficit zejména u aprobací, jako jsou matematika, fyzika, chemie, informatika nebo angličtina, dostatek učitelů není ani na prvním stupni. Rádi bychom, aby nám stávající kantoři ve školách setrvali, proto těm vybraným poskytneme jednorázový stabilizační příspěvek," uvedla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub).

Učitele k získání příspěvku nominovaly školy. Příjemce peněz musel splňovat několik podmínek. Měl být ve věku do 33 let, na základní škole měl učit mezi dvěma a pěti lety a vyučovat převážně předměty nedostatkových aprobací. "Všichni vybraní učitelé se zároveň školám zavázali, že zde budou vyučovat po dobu dalších pěti let," uvedla primátorka.

Loni město v rámci příspěvku na bydlení rozdělilo mezi téměř 20 mladých učitelů jeden milion korun. I zde učitele do programu vybírali ředitelé škol a podmínky byly obdobné jako u letos rozdělovaného stabilizačního příspěvku.

Město Hradec Králové zřizuje 17 základních škol. Celkem do nich nyní chodí asi osm tisíc dětí, kapacita škol je až 9415 míst..

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, školy, základní, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce udržet mladé učitele. Sedmi dá po 100 tisících  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.