Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

PŘEHLEDNĚ: Začínají vánoční trhy v Hradci Králové. Co je dobré vědět před jejich návštěvou?

Vánoční trhy v Hradci Králové se letos poprvé konají v centru města na Velkém náměstí. Začínají dnes (9. prosince) a potrvají až do pátku 23. prosince. Na návštěvníky čeká přes stovku stánků, cirkusové šapito, střelnice i podium s kulturním programem. Co je dobré vědět před návštěvou trhů?

Vánoční trhy se budou konat na celé ploše náměstí od křižovatky s Klicperovou ulicí až k staré budově radnice. Na tomto místě bude rozmístěno celkem 117 stánků, kolotoč, dětské šapito, střelnice, kováři, podium a před Vánocemi i stánek s prodejem kaprů z hradeckých rybníků. Celým trhům bude dominovat vánoční strom s betlémem.  

Nejrychlejší cestou, jak se dostat skrz náměstí bude hlavní třída, která bude z obou stran lemována stánky. Její začátek i konec je označený světelnou bránou. Jedna je u Kopečku, druhá u Domu u Špuláků. Vstup je zdarma.  

Otevírací doba tržiště na Velkém náměstí je rozdělena do konkrétních dnů. Pondělí až čtvrtek mohou lidé přijít od 10:00 do 18:00. V pátek a sobotu od 10:00 do 20:00 a v neděli do 19:00. Výjimkou bude poslední den 23. prosince. Oficiální konec trhů bude v 16:00. 

Jak se na vánoční trhy dostat?  

Pro návštěvníky bude nejpohodlnější dostat se na Velké náměstí městskou hromadnou dopravou. Speciální Vánoční linka se zastávkami Velké náměstí, Adalbertinum, Muzeum, Ulrichovo náměstí, Střelnice, Centrál a Magistrát jezdí každý den po dobu konání Vánočních trhů a je zdarma.  

Na trhy vás v Hradci sveze speciální autobusová linka

V Hradci Králové na Velkém náměstí zítra odstartují vánoční trhy, stánky tady budou až do 23. prosince. Na náměstí bude pendlovat speciální vánoční autobusová linka.

V centru města není kde zaparkovat. Řidiči budou muset nechat svá auta v parkovacím domě Jana Gayera, RegioCentru nebo na parkovišti u koupaliště Flošna. Parkovaní na Velkém náměstí bude omezeno až do 28. prosince.  

„Rezidenti mají na svá parkovací místa vydány parkovací karty a tato místa zůstanou zachována,“ uvedla v tiskové zprávě primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). Na Velkém náměstí budou moci na nezbytně nutnou dobu zastavovat vozidla, která na trhy dopravují seniory nebo osoby tělesně postižené. Dále budou smět na náměstí zastavovat vozidla zásobování. 

Hlavní program vánočních trhů 

Vánoční trhy budou doplněné každodenním programem. Hned na první den je připravený hudební program v podobě Michala Horáka s kapelou. Během následujících dnů se na podiu vystřídají například Heebie Jeebies, Jakub Smolík, Děda Mládek Ilegal Band nebo Bára Basiková.  

V plánu jsou i soutěže, dětská párty, taneční vystoupení, workshopy pro děti, cirkusová představení nebo příklad ukázky rukodělného umění.  

Kompletní program návštěvníci naleznou na webových stránkách, které se kompletně věnují adventu v Hradci Králové. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky vánoční, trhy, Hradec Králové, adventní, Vánoce, advent, parkování, doprava, stánky, program, informace, přehled, Velké, náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLEDNĚ: Začínají vánoční trhy v Hradci Králové. Co je dobré vědět před jejich návštěvou?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.