Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tváří Olympiády dětí a mládeže v kraji bude snowboardistka Eva Adamczyková

Královéhradecký kraj bude na začátku příštího roku hostit jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže. Vlajkonoškou a tváří celé akce se stane dvojnásobná olympijská medailistka Eva Adamczyková. Zahajovací ceremoniál se bude konat na zimním stadionu v Hradci Králové 22. ledna.

„Eva je nejen špičková snowboardistka a olympijská vítězka Zimních olympijských her v roce 2014 v Soči, ale také rodačka z Vrchlabí, která má Královéhradecký kraj neodmyslitelně spojen se svými sportovními začátky. Cítím hrdost, že naše mladé sportovní talenty dovede na plochu právě ona,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Olympiáda oficiálně začne v neděli v Hradci Králové. V čele sportovních výprav ze všech krajů České republiky půjdou vlajkonoši z řad bývalých i současných sportovců. Mladé sportovce z našeho regionu povede rodačka z Vrchlabí Eva Adamczyková. Po skončení slavnostního ceremoniálu se jednotlivé výpravy rozjedou na ubytování do Krkonoš. 

Lyžaři, snowboardisté, biatlonisté a také běžkaři zamíří do Špindlerova Mlýna a také Vrchlabí. Pro hokejisty budou připravené dvě haly. Jedna z nich ve Vrchlabí, druhá v Trutnově. Krasobruslaři pak najdou zázemí na zimním stadionu v Nové Pace.    

Olympijských her se zúčastní 1700 mladých sportovců z celé České republiky. O medaile budou bojovat v deseti sportech. Na programu je i jedna paralympijská disciplína. Jejich snahu a získání cenného kovu bude živě přenášet i Česká televize.  

Ohodnoť článek

Foto Olympijský festival Brno

Štítky Eva Adamczyková, olympiáda, dětí, mládež, Krkonoše, Královéhradecký, kraj, tvář, vlajkonoš, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tváří Olympiády dětí a mládeže v kraji bude snowboardistka Eva Adamczyková  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.