Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hotely a penziony ve Špindlerově Mlýně jsou na silvestra obsazené z 90 procent

V největším krkonošském horském středisku Špindlerův Mlýn na Trutnovsku jsou hotely a penziony na silvestrovský týden obsazené zhruba z 90 procent. S trochou štěstí lze stále sehnat ubytování ve všech cenových kategoriích. Ubytování meziročně podražilo v průměru o deset procent, zájem o silvestrovské pobyty jsou srovnatelné s dobou před pandemií koronaviru. Pobyty na konci roku jsou ve středisku tradičně nejžádanější.

"Ceny za ubytování se mírně zvedly, kopírují ceny na trhu, inflaci. Hoteliéři a restauratéři jsou ale ohledně zdražování velmi opatrní, protože už nyní je to nepříjemné. Musí ale držet nějaký ekonomický řád," řekl majitel ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura, který je od října starostou Špindlerova Mlýna.

Ubytovací kapacita ve Špindlerově Mlýně je podle zástupců radnice asi 16 tisíc lůžek, z nichž zhruba osm tisíc připadá na apartmánové domy.

"Zájem o ubytování v silvestrovském týdnu je srovnatelný jako před covidem, tedy zájem je ohromný. Co se týče skladby lidí, tak zahraniční a tuzemští klienti jsou zhruba v rovnováze. Z cizinců převažují Němci a Poláci. Stále lze sehnat ubytování ve všech kategoriích, i když míst rychle ubývá, není na co čekat," řekl Jandura.

Zahájení minulé zimní sezony ještě negativně ovlivnily restrikce související s pandemií koronaviru. Minulá zimní sezona podle Jandury proto začala naplno až s rozvolněním covidových restrikcí v únoru, do té doby byla velmi slabá, Začínající sezona je bez omezení a ve Špindlerově Mlýně si od ní slibují návrat k normálnosti, i když ji mohou negativně ovlivnit dopady energetické krize a vysoké inflace. Špindlerovský lyžařský areál by měl zahájit sezonu v pátek 9. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto World Cup 2019

Štítky ČR, hotely, turistika, zábava, Silvestr, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely a penziony ve Špindlerově Mlýně jsou na silvestra obsazené z 90 procent  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.