Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za požár bytu mohla baterka elektrokola. Chytla i přesto, že nebyla v zásuvce

Za požár bytu v Zámečnické ulici v Trutnově mohla baterka, která byla součástí elektrokola. Vzplála i přesto, že nebyla v zásuvce. Majitel ji nabíjel naposledy v srpnu. Požár se podařilo rychle zlikvidovat. Škodu hasiči odhadli na zhruba deset tisíc korun.

„Požár byl naštěstí včas zjištěn, nahlášen a rychle uhašen. Zakouřené prostory byly odvětrány pomocí přetlakové ventilace,“ uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová. Hořet začalo v komoře, kde byla puštěná sušička na prádlo. Následně se však ukázalo, že zdrojem požáru byla baterie na elektrokole. „V okolí byly nalezeny částice roztavených kovů. Podle vyšetřovatele to svědčí o vnitřním zkratu jednoho z článků a následné řetězové reakci,“ uvedla mluvčí.  

Podle majitele se elektrokolo nabíjelo naposledy v srpnu letošního roku. Hořet tak začalo ve chvíli, kdy nebyl akumulátor připojený do sítě. Škoda byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun.  

„Proto radíme, při uskladnění akumulátorů na zimní sezónu je zásadní dodržovat návody výrobců. Navíc z hlediska bezpečnosti doporučujeme skladovat baterie v ochranných nehořlavých obalech,“ uvedla mluvčí hasičů.  

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky baterie, elektrokolo, požár, akumulátor, hasiči, Trutnov, porucha, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za požár bytu mohla baterka elektrokola. Chytla i přesto, že nebyla v zásuvce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.