Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Končí jeden z nejdéle sloužících hasičů v kraji. Kolegové se s ním rozloučili se vší parádou

Zdenek Šedivka byl u profesionálních hasičů v Královéhradeckém kraji 43 let. Pracoval jako hasič a velitel družstva. Od roku 2014 byl neodmyslitelnou součástí stanice ve Dvoře Králové nad Labem, kde pracoval jako velitel. V pětašedesáti letech odešel tento týden do důchodu. Byl jeden z nejdéle sloužících hasičů v Královéhradeckém kraji.

„Zdenda je tělem i duší nejen hasičem, ale zároveň i sportovcem. Má všechny potřebné vlastnosti, jako je odhodlanost, férovost, vytrvalost a smysl pro týmovou spolupráci, díky kterým vždy byl a je skvělým vzorem nejen pro další generaci sportovců, ale především pro další generaci hasičů,“ napsali jeho kolegové na webu hasičů. 

Za svoji hasičskou kariéru absolvoval stovky výjezdů. Kromě toho sbor reprezentoval v oblasti hasičských sportů. Dlouhá leta byl reprezentantem ČSSR a ČR. V Královéhradeckém kraji byl dokonce vedoucím reprezentačního výběru. Zároveň je držitelem prestižního titulu Hasič roku 2018.  

„Zdendo, děkujeme za vše a upřímně Ti do další životní éry přejeme hodně elánu, zdraví i štěstí. Ať Tě nikdy neopouští hasičský klid a nadhled,“ dodávají kolegové.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, Dvůr Králové, sbor, důchod, nejdéle, sloužící, rozloučení, foto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí jeden z nejdéle sloužících hasičů v kraji. Kolegové se s ním rozloučili se vší parádou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.