Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trutnovské basketbalistky povede americký kouč. Zatím jako asistent

Basketbalistky Trutnova povede americký trenér Brian McCormick, byť zatím jen jako asistent stále ještě dočasného hlavního kouče Michala Martiška. Ten převzal v říjnu od 7. ligového kola tým po odvolaném Tomáši Veselém a v nejbližší době dál ponese hlavní zodpovědnost. Jak klub uvedl v tiskové zprávě, McCormick se na přípravě bude výrazně podílet s výhledem na posun do pozice prvního trenéra.

"Dostane velký prostor podílet se jak na tréninkovém procesu, tak na skautingu a přípravě týmu na zápasy. Naši spolupráci po čase vyhodnotíme a věřím, že bude připraven plnohodnotně převzít tým," uvedl Martišek.

Trutnovské hráčky pod jeho vedením přidaly ze tří zápasů před reprezentační pauzou druhou výhru. S bilancí 2-7 jsou v tabulce třetí od konce před Slovankou a Strakonicemi, které ještě v sezoně nepoznaly chuť vítězství a prohrály právě i s Východočeškami. Se Slovankou se Trutnov utká ve středu v Českém poháru a McCormick už bude u toho.

Šestačtyřicetiletý McCormick naposledy působil v Estonsku u mužského týmu do 20 let Tartu Ulikooli, za sebou má i angažmá v Dánsku, Švédsku, Irsku a na univerzitě v USA. "Jelikož nezná prostředí české Chance ŽBL, určitě bude potřebovat prostor k poznání jak týmu, tak ostatních celků. Briana znám od svého působení v Kanadě z roku 2014, jeho trenérskou kariéru sleduji již několik let. Věřím, že naše spolupráce bude přínosem," konstatoval Martišek, který v klubu působil na začátku sezony primárně jako manažer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK Trutnov

Štítky Sport, basketbal, ženy, Trutnov, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovské basketbalistky povede americký kouč. Zatím jako asistent  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.