Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Dvoře Králové začnou fungovat nové parkovací automaty. Řidči budou platit kartou

Řidiči ve Dvoře Králové nad Labem budou moct platit parkování v centru města kartou. Umožní jim to nové parkovací automaty, které město postupně nainstaluje. Prozatím jich bude osm.

„Stávající parkomaty byly již zastaralé, zvyšovala se jejich poruchovost a také byl čím dál nákladnější jejich servis. Proto jsme přistoupili k obměně a parkovací automaty budou nahrazeny moderními přístroji. Ty umožňují platbu kartou, což řada občanů v dnešní době jistě ocení,“ uvedl v tiskové zprávě starosta města Jan Jarolím (ANO). 

První z automatů se objevil v ulici Josefa Hory naproti pobočce České pošty. Kompletní výměna potrvá dva týdny. Během této doby bude placení parkovného omezené. „Také proto nebudeme v této době kontrolovat placení parkovného,“ uvedl ve zprávě ředitel strážníků Jan Štípek.  

Nové automaty budou zatím fungovat jako ty původní. Od příštího roku budou řidiči zadávat svojí poznávací značku. „Díky tomu bychom například mohli sjednotit služby elektronického parkování, zavést systém bonusových služeb, občanům by to umožnilo hradit parkovné i z jiných automatů nebo vzdálenou platbou, navíc by mohla odpadnout i nutnost tisknout parkovací lístky,“ dodává Štípek. 

Kromě placení platební kartou bude možné parkování uhradit i pomocí aplikace SEJF pro chytré telefony nebo pomocí SMS zprávy. Za nové parkovací automaty město zaplatilo 1,9 milionu korun.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky parkovací, automat, Dvůr Králové, doprava, placení, parkování, centrum, karta, platební, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové začnou fungovat nové parkovací automaty. Řidči budou platit kartou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.