Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoční trhy se letos v Hradci přesouvají na Velké náměstí, bude tady 120 stánků

Na Velkém náměstí v Hradci Králové se budou letos poprvé konat vánoční trhy, a to od 9. do 23. prosince. Každý den je doplní bohatý doprovodný program plný koncertů, vánočních představení a pohádek.

Po celém náměstí bude rozmístěno téměř 120 stánků, nacházet se zde bude také dětská zóna s cirkusovým šapitó, kolotočem a dětskými dílnami. Na vánoční trhy bude zajíždět i speciální autobusová linka zdarma.

Letošní Vánoce v Hradci Králové přinesou spoustu nových zážitků. Záměr přesunout vánoční trhy z Masarykova na Velké náměstí je plánovaný již pár let zpět, bohužel se jej ale dříve nepodařilo uskutečnit kvůli covidovým opatřením,“ uvádí náměstkyně primátorky pro oblast kultury Ilona Dvořáková. Na náměstí pod Bílou věží bude pro návštěvníky od 9. do 23. prosince nachystáno více než 120 stánků. Zakoupit si zde bude možné vánoční dekorace, svíčky, ozdoby a chybět nebude ani pestrá škála občerstvení. Trhy budou otevřeny od pondělí do čtvrtka od 10 do 18 hodin, v pátek a sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli od 10 do 19 hodin. V pátek 23. prosince bude otevřeno do 16 hodin.

Stánky budou rozmístěné v prostoru mezi morovým sloupem a katedrálou sv. Ducha. „Ve druhé polovině náměstí, tedy od morového sloupu ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie, bude umístěna dětská a odpočinková zóna. K dispozici zde budou cirkusové šapitó, kovář, historická střelnice a kolotoč. Každý den doplní vánoční trhy také koncerty, na Velkém náměstí vystoupí Michal Horák, Bára Basiková, Heidi Janků a mnoho dalších,“ popisuje Miroslav Franc, ředitel městské Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která je organizátorem adventního programu.

Na náměstí bude také po dobu konání adventních trhů zajíždět speciální vánoční autobusová linka se zastávkami Velké náměstí, Adalbertinum, Muzeum, Ulrichovo náměstí, Střelnice, Centrál a Magistrát. Jezdit bude od 10 do 17:30 hodin s výjimkou 23. prosince, kdy z Velkého náměstí odjíždí poslední autobus v 15 hodin.

V době konání vánočních trhů bude parkoviště na Velkém náměstí uzavřeno. Pro zaparkování vozidel bude možné využít nedaleké parkovací domy RegioCentrum (bývalý pivovar) či Jana Gayera nebo venkovní parkoviště před koupalištěm Flošna.

Vánoce v Hradci Králové budou zahájeny v neděli 27. listopadu, kdy se na Velkém náměstí rozsvítí vánoční strom. Program bude zahájen v 16 hodin, o něco později se pak spolu s vánočním stromem rozsvítí i výzdoba ve městě. Během následujícího víkendu se pak na tomto místě uskuteční koncert i dětský oblíbený program Čerti, z věže ven!

Kompletní informace ke konání vánočních trhů, programy i jízdní řád vánoční linky je k dispozici na webových stránkách www.vanocevhradci.cz.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto www.trhyhk.cz

Štítky trhy, Hradec Králové, Velké náměstí, stánky, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy se letos v Hradci přesouvají na Velké náměstí, bude tady 120 stánků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.