Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Koncem týdne naměříme až osm stupňů nad nulou. Po ránu ale pozor na náledí

Zatímco víkend byl mrazivý a v Krkonoších napadl sníh, tento týden čekají meteorologové oteplení. V Královéhradeckém kraji budou koncem pracovního týdne stoupat teploty až k osmi stupňům Celsia. Po ránu se ale může objevovat náledí nebo námraza.

Uplynulý víkend byl se sněhem a mrazem, kdy na horách bylo na teploměrech i šestnáct stupňů pod nulou. „Celkově byly oba víkendové dny asi o pět stupňů Celsia chladnější než dlouhodobý normál," uvedli pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu na facebooku. V tomto týdnu se vrátí podzimní teploty. Noční teploty se budou pohybovat mezi nulou až čtyřmi stupni v plusu. Slunce si ale moc neužijeme. Většinou čekáme oblačno až zataženo s přeháňkamii, ve vyšších polohách smíšenými nebo sněhovými.

V dnešních ranních hodinách, ale i v noci a po ránu v dalších dnech se může ojediněle tvořit náledí nebo námraza. Při mrznoucích srážkách i slabá ledovka. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu.

V průběhu dnešního dne budou maxima na pěti stupních nad nulou. V pátek a sobotu se dostanou až k osmičce. Od neděle se začnou teploty snižovat na dva až sedm stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Foto Egor Shitikov

Štítky náledí, námraza, CHMI, teploty, oteplení, déšť, stupeň Celsia, Královéhradecký kraj, Krkonoše, Český hydrometeorologický ústav, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncem týdne naměříme až osm stupňů nad nulou. Po ránu ale pozor na náledí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.